Enes Talha Ay 2017 Avrupa’da Rakip tanımadı…Avrupa Bilek Güreş Şampiyonasında Gürcü rakibini finalde nakavt eden Enes Talha Ay Avrupa Şampiyonu oldu.

Ay ve taraftarlar salonu Allahu Ekber nidaları ile inlettiler. 2017 yılı Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası 14-18 Mayıs 2017 Tarihleri arasında Polonya'nın Katowice şehrinde yapıldı. Genç Erkekler 55 kg sağ kolda ringe çıkan Talha Ay, rakiplerini birer birer yenerek finale kadar yükseldi. Kategorisinde toplam 34 ülke sporcusunu geride bırakan Ay, şampiyonanın 3. gününde finalde Gürcü rakibi Levanı Davıtashvılı'yı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Talha Ay ve Türk taraftarlar gelen şampiyonluğu tekbirlerle kutlayarak salonu inlettiler.

Madalya töreninden ikinci olan Gürcü ve üçüncü olan Rus sporcularla birlikte kürsüye çıkan Ay, Türk bayrağını elinden düşürmedi. Salonda İstiklal Marşımızı okutan Ay, Avrupa arenasında Türkün gücünü bir kez daha gösterdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci,” Çankırı 2017 yılında tam bir Şampiyonlar şehri oldu. Art arda gelen şampiyonluk haberleri göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Enes Talha Ay, Bayrağımızı En zirvelerde dalgalandırdı ve Türk’ün Gücünü tüm Avrupa’ya gösterdi. Başarılarında büyük emeği olan Bilek Güreşi Antrenörü Hüseyin Çöpten’i ve Şampiyon Enes Talha Ay’ı tebrik etti, sonsuz teşekkürlerini ileti.