Şanlıurfa'nın spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Başkan Çiftçi, "Gençlere yatırım yaptırım yapıyoruz ve bunun meyvelerini almaya başladık" dedi.

Şanlıurfa'da yaptırdığı spor tesisleriyle gençleri sporla buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere kazandırdığı spor tesislerinde eğitim alan öğrenciler, bir çok dalda başarılara imza atarak derece aldı. Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Gençler Salon Türkiye Şampiyonasına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak katılan Şanlıurfalı Medine Ökte 800 metrede Türkiye birincisi, Halil Tekin ise 800 ve 1500 metrede şampiyon oldu. Atletizm'de Şanlıurfa'nın gururu olan Medine Ökte, Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen şampiyonada ise rakiplerini geçerek Bulgaristan'da ülkemizi ve ilimizi temsil  ederek balkan 3'ncüsü oldu

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "AMACIMIZ GENÇLERİ SPORLA BULUŞTURMAKTIR"

Şanlıurfa'ya iki ödül birden kazandıran Medine Ökte ile Halil Tekin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret ederek, katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Şanlıurfa'da gençlerin sporla buluşması için bir çok merkezi faaliyete geçirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da spora gönül vermiş olan çocuklarımız bireysel anlamda artık derece alıyorlar. Bulgaristan'da yapılan Atletizm yarışmasında 800 metrede Medine üçüncü olarak geldi. Yine İstanbul'da yapılan Türkiye koşusunda her ikisinin de birinciliği var. Spor şehri Şanlıurfa'da bu derecelerin alınması bizler için çok önemli ve her zaman gençlerimize ve çocuklarımıza yatırım yapmamız lazım. Her iki sporcumuzda yetenekli ve onlara güveniyoruz. Sporcularımız çok önemli başarılara imza atıyorlar. Şehrin sorumlu kişileri olarak alt yapının güçlenmesi için tüm imkanları onlar için seferber ediyoruz. Sonuç vermeleri güzel ve kazanan Şanlıurfa oluyor. Tüm gençlerimize ve çocuklarımıza örnek olacaklar. Daha bir çok başarıda Şanlıurfa'nın bayrağını her zaman dalgalandıracaklar. Her uluslararası müsabakalarda bu defa Milli marşımızla ay yıldızlı bayrağımızla çıkmaları gurur verici bir olaydır" dedi.