Gençlerin, yenilikçi fikirler geliştirerek üretmelerini sağlamak ve hayal güçlerini geliştirmeleri hedefiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projeyle sosyal medya, spor, sağlık, maneviyat ve teknoloji konularında belirlenen uzmanlar, Kentte 3 gün boyunca şehir merkezi ve ilçelerde okulları ziyaret ederek, gençlere bilgi verdi.

Gençler, uzmanların verdiği bilgilerin ardından hazırlanan atölye çalışmasına geçerek birbirinden harika projeler üretti. İl ve ilçelerde toplam 12 okulda gençler tarafından üretilen projeler farklı kategorilerde değerlendirilerek ödüllendirildi.

Ödül töreni Karaköprü Milli Eğitim Müdürlüğü Akdemi Merkezi salonunda yapıldı. Dr. Ala Elcircevinin söyleyişiyle başlayan etkinliğe gazeteci Erem Şentürk ve spiker Ersin Düzende katıldı.

Gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen söyleyişin ardından, en yenilikçi fikir, en güzel tasarım, en organize grup, en orijinal fikir, en uygulanabilir fikir, yöresel sorunlara çözüm üreten en iyi ürün ve en faydalı fikir kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek üreten gençlik meşalesi yakıldı.