2010 Ziraat Türkiye Kupası’nda Şanlıurfa’da Fenerbahçe ile karşılaşan Trabzonspor, Şampiyonluk maçının da Şanlıurfa’da oynanması için TFF’ye başvuruda bulundu.

Trabzonspor’un Twitter hesabından yapılan açıklama da ‘’ Süper Lig’in 37. haftasındaki Altay maçının 14 Mayıs Cumartesi Şanlıurfa’da oynanması, Süper Lig şampiyonluğu kupa törenimizin ise 15 Mayıs Pazar Trabzon’da yapılması için TFF’ye resmi başvurumuzu gerçekleştirmiş bulunmaktayız’’ ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfaspor’dan da konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklama da şu ifadelere yer verildi;

Karaköprü Belediyespor, tarihinde ilk kez 2. Lig'de mücadele edecek Karaköprü Belediyespor, tarihinde ilk kez 2. Lig'de mücadele edecek

''Kardeş Takımımız Trabzonspor'un, Altay maçını Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynamak için TFF'ye resmi başvuruda bulunduğunu büyük bir sevinçle öğrenmiş bulunmaktayız.

Trabzonspor - Altay maçı Şanlıurfa'da oynanması durumunda kardeşlerimizi, 2010'da şehrimizde oynanan Ziraat Türkiye Kupası Finali'nden daha iyi şekilde ağırlayıp, şampiyon takımımızı 90 dakika boyunca destekleyeceğimizi belirtmek isteriz.

2010 Ziraat Türkiye Kupası finali fair – play seminerlerine konu olacak nitelikte geçti. Birlikte Şanlıurfaspor – Trabzonspor Kardeşliği Hatıra Ormanları ‘na ilk yeşil fidanları diktik. Peygamberler Şehri’ne kitaplar gönderildi Trabzonspor Kütüphane’leri oluşturuldu.

Bu kardeşlik üzere belgeseller çekildi. Kuzey ve Güney arasında müthiş bir kardeşlik köprü kuruldu. Bunlar gibi daha sayamadığımız birçok güzel sosyal faaliyet gerçekleştirilerek dünyaya kardeşliğin ne olduğu gösterildi.''

MEDYAURFA.COM