Skoda ailesinin 2 oda 1 salon tabiri ile alınan a6 ve mercedes e kasasına kafa tutan. Son dönemlerin en çok satılan ve beğenilen arabaları arasında gösterilen yeni kasa Skoda Superb inceleme fırsatı bulduk. Aslında bu yazımızda tamda Passat, Superb ikilisi arasında kalmışlara yön verecek bir yazı oldu. Bu soruyu kendinize sık sık sormaya başladıysanız bu süper ikili arasında kaldıysanız bu soru kafanızdaki soru işaretlerinin tamamını giderecek. İki aracıda enine boyuna ve en ince ayrıntısına kadar inceledik.

PASSAT MI ALMALIYIM SUPERB Mİ?

Kişisel tercih sebebi bu durumda en planda olacak. Sadece hızlı bir ikinci el düşünenlere tavsiyemiz kesinlikle Passat Olacak. Ama lakin prestij, konfor, büyük iç hacim, yol tutuş gibi unsurları göz önüne aldığımız zaman hiç tartışmasız Superb diyebileceğim. Pasat'ın daha iyi bir marka değeri sayesinde ikinci el satışlarda daha hızlı olmasının yanı sıra  yüksek fiyatı ve superb oranla daha az opsiyonlu olması bir dezavantaja dönüşmekte. Ben arabayı alırsam 3-5 yıl binerim öyle hemen elden çıkarmam diyorsanız ise kesinlikle tercihiniz Skoda Amiral Gemisi Superb'den yana olmalıdır.  SUPERB DAHA GENİŞ İÇ HACMİ DAHA GENİŞ BAGAJ Skoda yeni kasası Superb ile 630 litrelik bagaj hacmi sunmakta. Bu bagaj hacmi sınıfının en büyük geniş hacimli bagajı ve geniş arabası yapmakta. DAHA DÜŞÜK FİYAT DAHA FAZLA DONANIM Superb fiyat olarak Passat'ın gerisinde olmasına rağmen opsiyon ve donanım bakımından rakibinden çok daha önde. Önemli bir fonksiyon olan bu avantaj kullanıcısı çok daha fazla cezbetmekte.

Yeni Skoda SuperB'i yakından tanıyalım

Volkswagen grubunun (VAG) geliştirdiği ölçeklendirilebilir şasisi MQB'nin kullanıldığı Skoda SuperB,  önceki nesile göre daha hafif fakat aracın uzunluğu eskisinde göre daha da artmış durumda. 4861 mm uzunluğa, 2841 mm dingil mesafesine sahip olan SuperB’in yüksekliği ise, eskisine göre 6 mm artışla 1468 mm’ye çıkarıldı. Bununla birlikte yeni SuperB, 1864 mm ile sınıfının en geniş otomobili olarak dikkat çekiyor. 980 mm baş mesafesi ve 157 mm arka diz mesafesine sahip Superb’in sedan versiyonunda bagaj hacmi, stepne bölümü dahil 625 litre. Bagaj kapağı, elektronik kilitle donatılırken, eller doluyken bagaj kapağının kolayca açılabilmesine olanak tanıyan “sanal pedal”, Superb’de ilk kez kullanıyıor. Bu sistem, ayağın tamponun alt kısmına uzatılması sayesinde bagaj kapağının kendiliğinden açılmasını sağlıyor.