Kentte yağış azlığı sebebiyle kurak geçen sonbaharın ardından şehre su sağlayan barajlardaki doluluk oranları da her geçen gün azalıyor.

Tatil planı yapanlara önemli uyarı Tatil planı yapanlara önemli uyarı

İstanbul'a su sağlayan en önemli barajlardan Alibeyköy (Alibey) Barajı'nda da yağış azlığı nedeniyle su seviyesi düştü. Barajın su toplama havzasındaki Güzelce Kemeri'nin bulunduğu bölümde ise sular tamamen çekildi.

Yüksekliği 29,5, uzunluğu 155 metre olan Mimar Sinan'ın eseri Güzelce Kemeri suların çekilmesiyle ortaya çıktı.

Daha önce baraj sularının alt gözlerini doldurduğu kemerin bulunduğu alanı suların çekilmesiyle otlar bürüdü.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından dron ile görüntülenen su kemerinin altında keçilerin otladığı, zaman zaman araçların dolaştığı görüldü.

Kentin barajlarındaki su seviyesi ortalama yüzde 31,51 ölçüldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, barajlardaki su seviyesi yağışların yetersiz olması nedeniyle ortalama yüzde 31,51 seviyesine indi.

Kentteki barajların doluluk oranları Alibey'de yüzde 17,5, Büyükçekmece'de yüzde 34,48, Darlık'ta yüzde 28,39, Elmalı'da yüzde 29,43, Istırancalar'da yüzde 36,13, Kazandere'de yüzde 4,85, Ömerli'de yüzde 35,37, Pabuçdere'de yüzde 4,99, Sazlıdere'de yüzde 36,96 ve Terkos'ta ise yüzde 37,58 olarak kaydedildi.

İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı son 10 yılın aynı ay ve gününe göre en düşük ikinci doluluk oranı olarak kayıtlara geçerken, Alibeyköy Barajı'ndaki doluluk oranı ise son 10 yılın en düşük seviyesi olarak kaydedildi.

Toplam 34,14 milyon metreküp kapasiteye sahip Alibeyköy Barajı'nda 5,98 milyon metreküp su kaldı.