Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye İlçesindeki ibadethanelerde görev yapan din görevlileri ve İl Müftüsü İhsan Açık, Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu ile Haliliye Belediyesi Din Görevlileri Buluşması programında bir araya geldi. AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Güneş, Mehmet Keskin, Müslüm Yüksel ve Nusret Kaya’nın da katıldığı buluşma, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda ilk olarak konuşma yapan Haliliye İlçe Müftüsü Okulu, ibadethanelere yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkürlerini iletti. Her türlü taleplerinde Başkan Demirkol’un yanlarında olduklarının altını çizen İlçe Müftüsü Okulu, “Köylerimizde ve merkezimizde birçok camimizin ihtiyaçları oluyordu. İhtiyaçlarımızla ilgili Haliliye Belediyesine başvuruda bulunuyoruz. Birçok camimizde klima, çimento ne gerekiyorsa bugüne kadar bir istediğimiz, iki edilmedi. Kurumuma, camilerime bu anlamda yaptığı hizmetten dolayı Başkanımız Fevzi Demirkol’a çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“HER ZAMAN İÇİN YANINIZDAYIZ”

Başkan Fevzi Demirkol da, yaptığı konuşmasında ibadethanelere yönelik yaptıkları hizmetlerin ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğini söyledi. Din görevlilerinde, terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerine dualar etmelerini de isteye Başkan Demirkol, şöyle konuştu:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, şanlı ordumuzun, Mehmetçiğimizin sürdürdüğü devletin istiklalini teminat altına almak, sınırlarımızı muhafaza etmek ve aynı zamanda o bölgedeki insanların huzurunu ve can güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı var. Bu, harekat için sizlerden dua talep ediyoruz. Zaten yapıyorsunuz ama bu duaları yaygınlaştırmamız gerekiyor. Haliliye Belediyesi olarak her zaman için yanınızdayız. Hizmetinizdeyiz, duanıza talebiz. Temizlik imandandır anlayışıyla göreve başladığımız günden bugüne, camilerimizin temizliğini sağlamak istiyoruz ve o hususta çalışıyoruz.”

İl Müftüsü İhsan Açık da, din görevlilerinden okudukları Fetih Surelerini arttırarak devam ettirmelerini isteyerek, ibadethanelere yaptığı desteklerden dolayı Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür etti.

Son olarak konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, din görevlilerinin bulundukları bölgelerin kanaat önderleri olduğunu vurguladı.

Program, konuşmaların ardından din görevlilerine Türk Bayrağı dağıtılmasıyla sona erdi.