Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği iftar programına Şanlıurfa  vali yardımcısı Tarık Açıkgöz, Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Belediye Meclis Üyeleri, yaklaşık 1000 yetim çocuk ve aileleriyle birlikte katıldı

Yetimlerin emanet olduğunun altını çizen Şanlıurfa  Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz; "Şehitlerimizin yakınları, gazilerimizin yakınları, yetimler, öksüzler, sizler hepiniz bizlerin emanetisiniz. Bu ramazan ayında mübarek günde manevi değerlerin en üst seviyeye çıktığı bu ayda özelikle Şanlıurfa'da peygamberler şehrinde sizlerle  oruç açmak çok güzel. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu programda emeği gecen herkese başta Büyükşehir Belediyemize ve derneğimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yetimlere ve öksüzlere el uzatmanın önemine değinen Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, "Peygamber efendimiz bir yetimdi, aynı zamanda çocuklarını kaybeden birisiydi. O, hem anasını babasını hem çocuklarını kaybetmiş olan birisiydi. Bir milletin yetimleri o milletin emanetleridir. Hele hele bu yetimler şehitler vasıtasıyla gelmiş olanlar ise onlarda bu milletin namusudur. Şehitlerin emaneti millet olarak hepimizin namusudur. Hepimizin geleceğidir. Hepimizin kendi öz evladından öte olandır. Hayat paylaşmayla önemli, paylaşmayla değerli ve paylaşmayla kıymetlidir. Dinimizde paylaşmanın  infak etmenin lezzetini bize tattıran mukaddes bir dindir.  Eğer paylaşmayı, öksüze ve yetime sahip çıkmayı becerebilirsek bu dünyada hiç bir sıkıntı kalmaz. Buradaki her çocuğu kendi öz evladımız gibi görerek onlara ana baba şefkatini göstermemiz lazım" diyerek hayırlı iftarlar diledi.