Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda hareket eden Ceylanpınar Belediyesi, Bedensel Engelliler Derneği ile beraber bir grup engelli vatandaş için piknik düzenledi.

PİKNİK BİR HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Bir hafta sürecek olan pikniğin ilki bugün TİGEM Çamlık Mevkii'nde yapıldı. TİGEM Çamlık'ta gerçekleştirilen pikniğe yaklaşık 100 kişiden oluşan engelli, aileler ve refakatçi grubu katıldı. Evlerinden özel araçlarla alınarak TİGEM Çamlık'a getirilen engelliler, burada düzenlenen piknikte gönüllerince eğlendi. Çeşitli yiyecek ve içeceklerin ikram edildiği programda engeliler daha sonra araçlarla evlerine bırakıldı.

Öte yandan düzenlenen piknikte engelliler Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol ve meclis üyeleri ile birlikte halay çekti. Başkan Yardımcısı Bayol, engellilere yönelik pikniğin bir hafta daha devam edeceğini ve Ceylanpınar Belediyesi olarak her zaman dezavantajlı bireylerin yanında olacaklarını ifade etti.

"HER ZAMAN ENGELLİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Ceylanpınar Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olacaklarının altını çizdi. Bayol, "Engelli vatandaşlarımızın için Bedensel Engelliler Derneği ile beraber düzenlediğimiz pikniğin ilkini düzenledik. Ceylanpınar Belediyesi sponsorluğunda Bedensel Engelliler Derneği ile beraber engelli vatandaşlarımızı bir hafta misafir edeceğiz. Engellilere moral amacıyla düzenlediğimiz bu etkinliğimiz kapsamında evlerinden alınan engelli vatandaşlarımız ve aileleri etkinlik bittikten sonra yine aynı şekilde evlerine bırakılıyor. Kent ve kırsal ayrımı yapmadan bir hafta boyunca bütün engelli kardeşlerimizi bir hafta misafir edeceğiz. Her zaman engellilerimizin yanında olacağız, onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur" dedi.

"ONLAR BİZE ÇOK ÖZEL EMANETLERDİR"

Bedensel Engelliler Derneği Ceylanpınar Şubesi Başkanı İsmail Coşkunkan, engellilerin kendilerine emanet edilen özel emanetler olduğunu ifade ederek, "Ceylanpınar'da her yıl geleneksel hale getirdiğimiz pikniğimi bu yılda Ceylanpınar Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirdik. Yaklaşmakta olan Engelliler Haftası'na hem hazırlık yaptık hem de engellilere moral vermek istedik. Ceylanpınar'da bulunan bütün engellilerimizi kırsal ve ilçe merkezi ayrımı yapmadan gruplar halinde bir hafta boyunca misafir edeceğiz. Katkılarından dolayı da Ceylanpınar Belediyesi'ne teşekkür ederim. Onların yüzünü güldürmek istedik. Sosyal hayatın içerisinde onlarla birlikte olmayı arzu ettik. Çünkü onlar bize çok özel emanetlerdir" diye konuştu.

ENGELLİ VELİLERİNDEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Pikniğe gelen engelli velisi Emine Akgül ise, düzenlenen piknikten dolayı mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bir engelli annesi olarak bu piknikten dolayı çok mutluyum. Ceylanpınar Belediyesi’nin bizi evden alıp tekrar eve bırakması da çok güzel. Piknik çok güzel bir ortam oluşturuyor, tanımadığımız insanlarla tanışıyoruz. İyi bir hizmet, emeği geçenler ile Ceylanpınar Belediyesi'ne teşekkür ederim."