Okunan ilahilere vatandaşların eşlik ettiği konser sonunda konuşan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Şanlıurfa halkının her zaman emrindeyiz ve hizmetindeyiz. Biz size hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz” dedi.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan Ayı kapsamında hazırlanan etkinliklerin ilk Grup Dergah İlahi Konseri ile gerçekleşti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Ramazan Sokağında gerçekleşen konsere Başkan Mehmet Canpolat ve eşi Fethiye Canpolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti teşkilat başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Grup Dergah tarafından seslendirilen ilahi konseri, vatandaşların büyük beğenisini topladı. Yaklaşık 2 saat süren ilahi konserinde, vatandaşlarda okunan ilahilere eşlik etti. Konser sonunda sahneye çıkan Başkan Mehmet Canpolat, konuşmasında şunları söyledi:

Dolu dolu bir Ramazan Ayı geçiriyoruz. Dolu dolu bir iklim, dolu dolu bir maneviyat ve Şanlıurfa bu işin öznesi. Haliliye Belediyesi olarak Grup Dergah ile Şanlıurfa halkımızı buluşturduk. Şanlıurfa halkının her zaman emrindeyiz ve hizmetindeyiz. Biz size hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, “Haliliye Belediyemizin bir etkinliği olarak Grup Dergah ilahi konseri gerçekleştirildi. Haliliye Belediyemize ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualar ile birlikte konser sona erdi.

İŞTE HALİLİYE BELEDİYESİNİN ETKİNLİKLERİ

Haliliye Belediyesi tarafından Ramazan Ayı dolayısıyla hazırlanan ve Teravih Namazı sonrası başlayacak etkinliklerin programı ise şöyle;

  1. İbrahim Onay Kur’an-ı Kerim Tilaveti, 11 Mayıs 2019 Cumartesi Ahmet Yesevi Mahallesi Ahmet Yesevi Parkı
  2. Grup Miraç İlahi Konseri, 15 Mayıs 2019 Çarşamba Devteşti Mahallesi Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı
  3. Grup Mevlana İlahi Konseri, 17 Mayıs 2019 Cuma Veysel Karani Mahallesi Şehit Mustafa Direkli Parkı
  4. Osman Devecioğlu Tasavvuf Müziği Konseri, 22 Mayıs 2019 Çarşamba Ulubatlı Mahallesi Turgut Özal Parkı
  5. Grup İhvan İlahi Konseri, 25 Mayıs 2019 Cumartesi Süleymaniye Mahallesi Şehit Ümit Yolcu Parkı
  6. Grup Şems İlahi Konseri, 29 Mayıs 2019 Çarşamba Karşıyaka Mahallesi Şehit Şefik Şefkatlioğlu Parkı
  7. Mehteran-ı Haliliye Mehter Gösterisi, 1 Haziran 2019 Cumartesi Ulubatlı Mahallesi Turgut Özal Parkı