Kadınlar günü dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik bir dizi programlar hazırlandı. Bu kapsamda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi Hamarat Eller Mutfağı'nda Şanlıurfalı Kadın STK Temsilcileri ile bir araya geldi.

Sohbet havasında geçen buluşmada kadınlara Büyükşehir Belediyesi'nin kadına ve aileye yönelik yapmış olduğu çalışmaları anlatan Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik uygulanan pozitif ayrımcılığın önemine değindi.

Çalışma hayatında olduğu gibi hayatın her alanında kadınların önemli bir rol üstlendiğini belirten Başkan Çiftçi, kadınların ailenin yapı taşı olduğuna dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şanlıurfa'mızda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten  Başkan Nihat Çiftçi, " Bünyemizde kurmuş olduğumuz Kadın ve Aile Şube Müdürlüğümüz ile kadınlara yönelik birçok önemli projeleri yürütme noktasında adımlar atılıyor. Şanlıurfa'mızda kadın ve aile yapısını konuşarak neler yapabiliriz konuşmamız lazım. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Her zaman şehrimizde ve aranızda huzurun ve sağlığın hakim olmasını diliyorum. Gerek Kadın ve Aile Şube Müdürlüğümüz, gerekse Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve teşkilatımızda yer alan kadın kollarımız hep birlikte kadına bakış açımızı ifade etmemiz lazım. Kadınlarımıza ve aile yapımıza bakış endeksli bakış açısını yapmamız lazım. Nasıl ki inancımızda 'Cennet analarının ayakları altındadır' sözünü benimsediysek bizlerde günlük yaşantımızda bunu aynı şekilde benimseyerek yaşamamız lazım. Ben tekrardan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlarını Günü'nü tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi ise, "Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. İnşallah bütün yaşantınız güzel geçer. Büyükşehir Belediyesi olarak bu günden itibaren kadınlarımıza yönelik çeşitli programlarımız başlıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik vermiş olduğumuz pozitif ayrımcılık görülmektedir. Bizler kadınlarımızı desteklemeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'KADINLAR GÜNÜ' RESİM SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Gerçekleştirilen buluşmanın  ardından Ayten Bozkurt tarafından yapılan Kadınlar Günü Sergisi'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, sergiyi gezerek yapılan eserleri inceledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya önem verdiklerini belirten Başkan Nihat  Çiftçi, "Bu kişisel resim sergisinden dolayı Ayten hanımı, tüm katılımcıları ve hocaları Remzi Kara'yı tebrik ediyorum. Bugün kadınlarımız için önemli ve anlamlı bir gündür" dedi.