Devlet koruması altındaki çocuklara yönelik toplumsal farkındalığı artırmak ve hayırsever ailelerin çocuklara gönüllü aile olmalarını sağlamak amacıyla Şanlıurfa faaliyet gösteren Mutlu Yuva Derneği tarafından Kimsesiz çocuklar yararına program düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığı programa katılarak kimsesiz çocuklar ve projeye katılan aileler ile bir araya gelen Başkan Beyazgül, ailelere tek tek teşekkür ederek “Toplum olarak kendi değerlerimize dönmek zorundayız” dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: HER ZAMAN ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Burada bir açıklamada bulunan Başkan Beyazgül, “Yetim çocuklarımızı ailelerimize vermemiz lazım, çünkü onların yaşam alanı ailelerin yanlarıdır. Kurumlar, yerler ve bir takım yerler değil evlerdir ve bu evlerin içinde de sevgi olmalıdır. O zamanda çocuklarımız uyuşturucuya bulaştığı zaman, kendi ayağı üzerinde duramadığı zaman ağlıyoruz. Bu yüzden güçlü çocuklar yetiştirmemiz lazım. Müslüman olan bir Fransız kadının belirttiği gibi ‘Ramazan’da iftar açacağım zaman 1.5 Milyar insanla aynı sofrada olduğumu düşündüm ve kendimi bu büyük ailenin bir parçası olarak gördüm yalnızlık duygusunu içimde hiç hissetmedim. Müslüman olmadan önce bu yalnızlık duygusunu çokça bilirdim ama şuanda hissetmiyorum’ demiş. İşte bizler de kendi değerlerimize kendi çocuklarımıza ve akrabalarımıza sahip çıkmasak bu duygularla yaşarız. İnşallah bu güzel çalışma büyüyerek daha büyük çalışmalara vesile olacaktır. Bugün ilk toplantılarına bizler katıldık emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürleri sunuyorum. Gerek şahsım gerek ise Büyükşehir Belediyesi olarak bu hayırlı çalışmanın içinde olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise, “Bu çalışma ile yetimlerin bizler üzerinde ne kadar hakkı olduğunu Mutlu Yuva Derneğine ve bu işe gönül vermiş siz değerli Anneler gösterdiniz. Bundan dolayı sizleri yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.

Mutlu Yuva Şanlıurfa Dernek Başkanı Arif Bebek de “Ülkemizde yaklaşık 700 bine yakın kimsesiz çocuk bulunmakta ve bunların 14 bini çocuk hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde barınmaktadır. 2017’de hayırseverler tarafından kurulmuş ve bu kimsesiz çocuklarımızın aileleri olması yolunda faaliyetlere başlamış bulunmaktayız. Çocuklarımızın değerlerini bilerek sağlıklı ve huzurlu bir birey olarak aile sevgisi alarak yetişmesini amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.

Ayrıca düzenlenen programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün eşi Betül Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı ve çok sayıda aile katıldı