Kentte bir nesle önemli emekleri olan Ali Dokucu hocayı öğrencisi Şanlıurfa eski belediye başkanı İbrahim Halil Çelik anlattı.

Çelik yazısında ‘Urfa’nın yiğit bir evladı daha toprağa düştü bugün’ dedi.

Çelik, Dokucu’yu şu sözlerle anlattı;

‘’Değerli  Hocam Ali Dokucu’da Hakka Yürüdü

Urfa’nın yiğit bir evladı daha toprağa düştü bugün. Urfa Lisesinin Coğrafya Öğretmeni ve okul idarecisi Ali Dokucu hocam o dönemin namdar hocalarındandı. Titiz ,sert ve kılıç gibi keskin mizaçlı bir Urfalı idi hocamız. 

Okulun yıllanmış  öğrencileri ve ilçelerden gelen yaşı ileri gençlerin tepesinde biten ve sanki arkada da gözleri olan ferasetli, kılıç gibi düzgün bir hoca idi. Karma Urfa Lisesinde öğrencilerin hal ve gidişlerini  titizlikle  takip  eden bir ahlak komiseriydi  sanki Ali Dokucu hocamız. Tüm öğrenciler onun bu titizliğinden korkar ve  titrerdik.  

Tarih derslerine giren Ferit Hamavioğlu ile Coğrafya derslerine giren Ali Dokucu; Urfa’nın genç ve dinamik öğretmenlerindendi. 

Ölümsüzlük kervanına önceden katılan Ferit Hamavioğlu, Salih Önen, Mustafa Bengisu, Sabri Sorguç, Celal Aşar, Şani Eren, Günsel Kayışlığil ve şimdi de  Ali Dokucu hocamızda iştirak etti bugün. Mekanlarda cennet olsun. İyi insanlar iyi atlara binerek gittiler iyi diyarlara. 

Hayatın faniliğini ve  ahiretin bakiliğini  bir kez daha hatırlattı bu vefat bize  yeniden. Urfa Lisenin bu çınar öğretmenlerinin yerlerininin  doldurulmaz olduklarını bugün daha iyi idrak eder olduk. Eğtim ordusunun bu meşale isimleri birer birer bizleri yetim bırakıp göç etmekteler. 

Rahmetli Ali hocam; İzmir’de Urfa’nın bir kültür elçisi oldu seneler önce. Ardından da çok Urfalı öğretmeni çekti İzmir’e. Ve İzmir, sanki Urfa’nın deniz görmüş haline dündü oradaki  hemşehrilerimizden. 

Ali hocamın bu  acı vefat  haberini alınca çok üzüldüm. Aklıma ilk Belediye Başkanlığım döneminde birgün beni misafir ettiği İzmir’deki hanesinde ,bostanaya ilk kez reyhan doğradığını görünce şaşırmıştım. “Bak çok seveceksin !”sesini  kulaklarımda hissettim yeniden . 

Allah rahmet eylesin  önden giden bu güzel insan ve değerli hocalarımıza. Hayatta kalan  kıymetli diğer hocalarımıza da sıhhatlı uzun ömürler diliyorum.   

Başka değerli oğlu Avukat  Ahmet Dokucu  ile kederli ailesine, tüm seven dost  ve  öğrencilerine Yüce Allahtan sabırlar diliyorum.  İnna lillahi ve inna ileyhi raciün’’