Şanlıurfa'da, İHH ile Pakistan'da yardım faaliyeti yürüten Hubeyb Vakfı, Suriye'deki iç savaşta yakınlarını kaybedenlerin ailelerine nakdi yardımda bulundu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği ile Pakistan'da yardım faaliyeti yürüten Hubeyb Vakfı, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'da yaşayan sığınmacılara toplam 55 bin lira yardım dağıttı.

İHH Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Behçet Atilla, iki kuruluşun iş birliğiyle İHH Şanlıurfa Ofisi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, savaşın başladığı günden beri Suriye halkına yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Sığınmacılara her türlü insanı yardımı yaptıklarını belirten Atilla, "Her gün istisnasız yardımlarımız devam ediyor. Bu gün de yardıma muhtaç 110 aileye 500 lira nakdi yardım yaptık." dedi.

Yardımı Pakistan'da faaliyet gösteren Hubeyb Vakfı ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiklerini aktaran Atilla, "Pakistanlı kardeşlerimiz dünyanın bir ucundan gelip burada Suriyeli muhacirlere yardımcı oluyorlar. Pakistanlı kardeşlerimiz, 'Biz de ensara ensar olmaya geldik' dediler. Gerçekten de yaptıkları yardımlarla ensara ensar oldular." diye konuştu.

Sığınmacılardan görme engelli Ahmed Talib de 5 kişilik aile olduklarını ve yardımlardan dolayı her iki kuruluşa teşekkür ettiğini belirtti.

Sabha Muhammed ise kendilerine gıda ve nakdi yardım yapıldığı için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Kendilerine yardım edenleri asla unutmayacaklarını vurgulayan Muhammed, "Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Şu an 6 kişi evde yaşıyoruz. İHH bütün yardıma muhtaç ailelere yardımda bulunuyor. Biz bu yardımları hiç unutmayacağız." dedi.

Konuşmanın ardından Suriyelilere imza karşılığında nakdi yardımın içinde bulunduğu zarflar dağıtıldı.