Baba tarafından Ardahanlı olmasına rağmen uzun yıllardır Ardahan hariç Türkiye’nin 4 bir yanını gezmiş.  Mağaza yöneticisi olan Özdemir, işi gereği bir çok bölgede bulunmuş.

Yaklaşık 5 yıldır Şanlıurfa’ya yılın 4 mevsimi gelip kendi deyimiyle “Kafa Dinliyor.” İlk 2015 yılında Şanlıurfa’ya geldiğinde “Neden önce Urfa’ya gelmedim ki,” diye konuşan Asuman Özdemir, “Manevi anlamda zor ve sıkıntılı dönemler yaşıyordum. Artık metropol kentlerden bunalmıştım. Daha önce gittiğim yerler beni bunaltıyordu. Rotayı Şanlıurfa’ya çevirdim. Şanlıurfa’nın Peygamberler evliyalar şehri olduğunu biliyordum. Şanlıurfa’ya iner inmez, otele valizi bırakıp, hemen balıklıgöl’e gittim. Orada inanılmaz bir huzur, dinginlik, ve sakinlik buldum. Sanki kimse beni anlamaz dinlemezken, derdimi balıklara anlattım, onlarda dinledi, içime ferahlık geldi. Her günümün büyük bölümünü Balıklıgöl’de geçiriyordum. Balıklarla sohbet ediyordum. Sonra türbeleri ziyaret edip kendimi yenileme imkanı buldum. Ziyaretlerle beraber kendimi çok iyi hissettim, ve orada günlerce kaldım. Memlekete geri döndüm ama Urfa beni çağırıyordu. Kısa süre sonra tekrar Urfa’ya geldim. Artık 4 mevsim Şanlıurfa’ya gelip manevi havayı soluyorum. Her mevsimi ayrı bir güzel bu şehrin.  Fırsatım olsa daha çok gelip, hatta gitmemek derdindeyim. Urfa’da yaşamak büyük bir şans diye düşünüyorum.  Hatta Şanlıurfa’daki arkadaşlarıma burada yaşadıkları için çok şanslısınız diyorum.” şeklinde konuştu.

URFA GÜVENLİ BİR KENT

Urfa’da kendini güvende hissettiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu; “Medyada bazen Şanlıurfa ile ilgili haberler görüyorum. Ama ben Urfa’da çok güvende hissediyorum kendimi. Sanki bir manevi el beni koruyor. Şanlıurfa’nın eksiği yok gibi gözümde.” 

ŞANLIURFA CİĞER VE ÇİĞKÖFTE DEMEK DEĞİL

Şanlıurfa dışarıda ciğer ve çiğköfte ile tanındığını belirten Asuman Özdemir, “Artık toplum kravatlı şık giyimli metro insanlarından bıktı.  Şanlıurfa’da da bunları daha çok görür olduk. Yöresel elbiseli kadınlar ve erkekler çok ilgi görüyor. Şanlıurfalılar şalvarlı puşuli olarak anılmak istemiyor. Ama bence ön planda bu olmalı. Turist bunları görmeyecekse neden Urfa’ya gelsin ki? Türkiye’de batıda olanlar böyle şeylere zaten hasret. Sizin oraların insanları daha doğal, daha misafirperver ve hoşgörülü insanlar olunca, birde üstüne kıyafetleri yöreyi tam anlatınca çok güzel olur gibi geliyor bana. Ama olmasa da sorun yok, ben yine gelirim, yine severim. “ diyerek söylerini sürdürdü.

MEDYADAN ŞANLIURFA’YI TAKİP EDİYORUM

Şnlıurfa ile ilgili haberleri Şanlıurfa’da MEDYAURFA’dan izlediğini aktaran Özdemir, “Urfa haberleri olunca, bende bakıyor oluyorum tabii. Oraların daha çok gelişmesini istiyorum. Urfa’nın kültürel ve tarihi turizm açısından ekonomiye katkısı büyük elbette. Bunun yanısıra bence büyümeye çoktan başlamış ve daha da ileri seviyelere çıkacak gibi görünüyor önümüzdeki senelerde.  Urfa gibi beğendiğim yerler, Mardin’i de çok seviyorum. Bodrum’da Caretta Carettaların yaşadığı İztuzu plajının da olduğu Dalyan güzel. Ama Mezopotamya beni cezbediyor.  O kadar çok seviyorum oraları. O topraklarda kendimi çoook iyi hissediyorum. Mezopotamya’da gidemediğim diğer illere gitmek istiyorum ilk fırsat anlarımda. Diyarbakır, Hatay ilk gideceğim yerler. Ama her fırsatta yine Şanlıurfa’da soluk almak beni motive ediyor.