Karacadağ Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Okulöncesi Eğitim Standartlarının Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünce başvurusu yapılan 105.162 TL bütçeli "Akıllı Anasınıfları ile Geleceğimiz Güçleniyor" projesi hibe desteği almaya hak kazanan projesinin açılışı yapıldı.

Açılış töreninde akıllı sınıfların yapımını başarıyla gerçekleştirilen ve sektöründe örnek işlere imza atan TEMİKAN Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Timur Demir’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklama da şunlar kaydedildi;

Akıllı Sınıflar ile Geleceğimiz Güçleniyor projesinin açılışına; Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DEMİR, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Strateji Geliştirme Şube Müdürü Ferhat EMRE, Temel Eğitim Şube Müdürü Mustafa YETİŞ, Karacadağ Kalkınma Ajansı yetkilisi Emin GİTMEZ, TEMİKAN Bilişim Genel Müdürü Timur Demir, Ar-Ge birimi üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında katkılarından dolayı Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DEMİR tarafından İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail YAPICIER'e verilen teşekkür plaketi İl Milli Eğitim Müdürümüz adına Temel Eğitim Şube Müdürü Mustafa YETİŞ'e takdim edildi. İl Milli Eğitim müdürümüz tarafından Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürüne verilen teşekkür plaketini de İl Milli Eğitim Müdürümüz adına Strateji Geliştirme Şube Müdürü Ferhat EMRE takdim etti. Ayrıca Karacadağ Kalkınma Ajansı yetkilisi ve proje koordinatörüne de plaket takdimi yapıldı. Organizasyon açılışın ardından yapılan ikramlarla sona erdi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Okulöncesi Eğitim Standartlarının Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında Müdürlüğümüzce başvurusu yapılan 105.162 TL bütçeli "Akıllı Anasınıfları ile Geleceğimiz Güçleniyor" projesi hibe desteği almaya hak kazanmıştı. Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Akıllı Anasınıfları ile Geleceğimiz Güçleniyor" projesi 5 farklı ilçede Müdürlüğümüze bağlı toplam 5 Anaokulunda yürütülmüştür. Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri arasında yer alan ''Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi'' ilimizde dezavantajlı konumda bulunan 5 Anaokuluna kazandırılmıştır. Projenin yürütüldüğü okullar; Akçakale-Nene Hatun Anaokulu, Bozova-Bozova Anaokulu, Eyyübiye-Direkli Anaokulu, Harran-Zübeyde Hanım Anaokulu ve Suruç-Sevgi Anaokulu'dur.

Okullarımıza kurulmuş olan akıl ve zekâ oyunları sınıflarının inşaatı kapsamında zemin parke döşemesi ve duvar kâğıdı yapılmış, klima ve store perdeleri takılmıştır. Bunun yanında kurulan sınıflara öğretmen ve oyun masaları, sandalyeler, minderler ve dolap gibi donanım malzemeleri ile 14 çeşit akıl ve zekâ oyunları seti alınmıştır. Ayrıca proje kapsamında okulların dış cephe boyası da yapılmıştır. Projenin hazırlanması ve yürütülmesinde emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail YAPICIER olmak üzere, Strateji Geliştirme Şube Müdürümüz Ferhat EMRE, Ar-Ge birimi üyeleri ve Proje koordinatörü Eser TEMİZ'i tebrik ediyor, Projemizin başta öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.