Skoda’nın SUV Modeli Kodiaq, Türkiye’de ilk kez Uludağ’da gerçekleştirilen WhiteFest 2017'de görücüye çıktı. Uludağ 2. Bölgedeki BOF Hotel’de özel bir stant ile sahne alan Skoda Kodiaq, birçok eğlence aktivitesiyle festival tutkunlarıyla buluştu. Skoda Kodiaq Stage standı, yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Otomobil testleri gerçekleştiren Gazeteci Nedim Atilla’da, Uludağ’da Skoda’nın tanıtım etkinliğine katıldı.

Nedim Atilla’nın Skoda Kodiaq incelemesi…

İsmini Alaska’da yaşayan ayılardan alıyor Kodiaq. 5 ve 7 kişilik versiyonları var. Fırat Günbattı'dan aldığım bilgiye göre güçlü tasarımı ve yine bir Skoda klasiği olan geniş iç mekanıyla Kodiaq Mayıs ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak.

Kodiaq, Skoda’nın ilk gerçek SUV’u. Skoda, bu modeli ile Avrupa pazarında satışlarını katlama planları içerisinde. Dış görünümünün birçok SUV’dan daha ilginç bir karakteri var. Ana hatları, çizgileri, full LED teknolojisine sahip dört parçalı farları, farklı gözüküyor. Yan profilden üst kısımları düzleştirilmiş çamurlukları, stoplara kadar uzayan ince çizgi ve detaylarıyla ciddi bir duruşa sahip. Aracın genel detayları göz önüne alındığında sportif ve klasik detaylar bir arada yer alıyor. 20 cm’ye yaklaşan taban yüksekliğiyle tahmin edilenden daha fazla bir arazi yeteneği sunuyor.

4.70 metre boya, 1.88 metre genişliğe ve 1.68 metre yüksekliğe sahip olan Skoda Kodiaq, kompakt SUV’ların sınırlarını aşıyor. Bana göre en fazla geniş ailelerin tercihi olacak. Uzun yolculuklarda geniş ailelerin en fazla dikkat ettiği geniş bagaj hacmi Kodiaq’ta büyük avantaj. 5 kişilik oturma pozisyonunda, Kodiaq tam 720 litre bagaj hacmi sunuyor. 7 kişilik versiyonda yedi kişilik oturma pozisyonunda iken bile bu rakam kompakt araçların seviyesinde yani 270 litre oluyor. Rakipleri arasında Kodiaq’ın bagaj hacminden büyük olan sadece yeni Peugeot 5008 var (780 litre).

Skoda Kodiaq’ın iç mekanı Volkswagen grubunun otomobillerini aratmayacak kalitede. Diğer Skoda modellerinden daha elit bir iç dizayna sahip. Orta konsolda tam 9.2 inçlik bir ekran yer alıyor. Ekranın dokunma tepkileri çok net ve kullanımı kolay. Kodiaq’ın multimedya sisteminde yer alan ‘’Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink, SmartGate’i destekleyen ‘’SmartLink’’ platformu sayesinde bağlantı konusunda güçlü bir alt yapıya sahip. Multimedya sisteminde opsiyonel donanım tercih edilebilen akıllı telefonları kablosuz şarj edebilecek özel bir bölmenin yanı sıra 64 GB sabit disk ve 575 watt RMS ses çıkış gücüne sahip Canton ses sitemi de sunuluyor. Kodiaq’ta özel olarak geliştirilmiş kafalıklardan oluşan ‘’Uyku Konfor Paketi’’ gibi donanımlar tercih edilebilecek.  

Skoda Kodiaq, Türkiye’de en fazla tercih edilen 1.6 TDİ otomatik şanzıman motor şanzımanıyla sunulmayacak. Bu motor maalesef şimdilik Kodiaq’ta yer almayacak. Kodiaq, üçü benzinli toplamda 4 motor seçeneği yer alacak. Kodiaq'ın benzinli motor seçenekleri ''1.4 TSİ 125 PS Manuel 6 ileri, 1.4 TSİ ACT 150 PS DSG 6, 1.4 TSİ 150 PS 4x4 6 DSG (4 Motiıon) olurken dizel ise sadece 2.0 TDİ 190 PS 4x4 7 İleri DSG ile sunulacak.

Skoda Kodiaq’ın fiyatı Avrupa da 24.950 EURO’dan başlıyor. Türkiye fiyatının Volkswagen Tiguan ile aynı seviyede olacağını düşünüyorum.

Skoda Kodiaq’ın detaylı testi yakında…

NEDİM ATİLLA'NIN FİAT EGEA TESTİ İÇİN TIKLAYIN