ABD Başkanı Donald Trump'un "Hürmüz Boğazı açılmazsa enerji santrallerini vururuz" tehdidine İran'dan sert bir karşılık geldi.

Hürmüz Boğazı Krizi

İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatmasının ABD üzerinde büyük bir baskı oluşturduğu iddia ediliyor. Bu durum üzerine Trump, "İran, 48 saat içinde Hürmüz Boğazı’nı tamamen açmazsa, ABD, İran’ın elektrik santrallerini hedef alacak ve yerle bir edecektir" ifadelerini kullandı.

İran'dan Misilleme Tehdidi

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İsmail Sekab İsfahani, Trump'ın tehditlerine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. İsfahani, "48 saat içinde su depolayıp, telefonlarınızı şarj edin" paylaşımında bulundu.

İsfahani, Hürmüz Boğazı'ndaki durumun ABD ve bölgedeki diğer güçler için ciddi sonuçlar doğuracağını belirtti. Ayrıca, İran'ın olası saldırılarının, ABD ve İsrail’in bölgedeki altyapılarını hedef alması durumunda, ABD’yi daha da zor bir duruma sokacağını vurguladı.

Katar’da Askeri Helikopter Kırıma Uğradı: 3 Şehit
Katar’da Askeri Helikopter Kırıma Uğradı: 3 Şehit
İçeriği Görüntüle

Yaygın Elektrik Kesintisi Uyarısı

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Arif de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Arif, "İran altyapısına yapılacak bir saldırı, bölgede yaygın bir elektrik kesintisine yol açacaktır" uyarısında bulundu ve İran'ın bu tür saldırılara karşılık vermek için gereken tüm önlemleri alacağını ifade etti.

Bölgedeki füze saldırıları devam ederken, savaşın gidişatı belirsizliğini koruyor.