DSİ Genel Müdürlüğü yatırımlarıyla Mardin’in Derik ilçesine bağlı 91 250 dekar zirai arazi sulamaya açılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Mardin’e yaptığı yatırımlarla Mardin’in mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mardin’de son dönemde yapılan sulama projelerinin artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Mardin’in Derik İlçesinde yer alan 91.250 dekar zirai araziyi sulayacak olan borulu sulama şebekesi, üzerindeki sanat yapıları, tahliye kanalları, yaklaşım kanalı ve pompa istasyonu inşaatlarıyla tamamlandı. Derik’in tarım arazileri Atatürk Barajından Şanlıurfa Tünelleri ve Ana İsale kanalı vasıtasıyla su alan Mardin Ceylanpınar Ana iletim kanalı ile sunuluyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü sulama tesislerinin yapımı ile çiftçileri desteklemeye devam ediyor.

Mardin’in sınırlarında yapımı devam eden Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 3. Kısım Şebeke İnşaatı kapsamında, Mardin Ceylanpınar sulama kanalları vasıtasıyla arazilerin sulanacağı projenin sulama sahasında çalışmalar tamamlandı. Böylelikle 91 250 dekar arazide sulu tarım yapılacak.

Nemrut Dağı'nın heykelleri kışın da ziyaretçilerini ağırlıyor Nemrut Dağı'nın heykelleri kışın da ziyaretçilerini ağırlıyor

Bugün itibarıyla proje kapsamında 223 000 metrelik şebeke inşaatı ve üzerindeki sanat yapıları, 1 adet pompa istasyonu, 1 adet karayolu geçişi, 6 adet filtre istasyonu inşaatları tamamlandı.

DSİ yetkililerinden alınan bilgi de Mardin Derik Ovası İnşaatı işinde fiziki olarak % 100 gerçekleşme sağlandığı bildirildi. 9.000 kişiye istihdam sağlayacak proje yıllık 220.000.000 TL net gelir artışı sağlayacak ve sulama çalışmalarına 2023 sulama sezonunda başlanacak.

Tamamı Mardin’in sınırlarında ve şahıs arazilerinde yer alan 9.125 ha’lık sulama sahasına sahip sulama şebekesi de tamamlandı.

Projeden faydalanacak olan köyler: Atlı, Kutluca, Alanlı, Denktaş, Ahmetli, Taşkent, Yazıcık, Beşbudak, Aşağımenteşe, Yukarımenteşe, Diktepe, Çatalca, Gündoğdu, Dedeköy, Kuyucak, Günbatı, Yayıklı, Kızlar, Kuyulu, Belana,