Aylardır gece gündüz demeden üniversite sınavlarına hazırlanan gençler, sınava sayılı günler kala deneme sınavlarına yoğunlaştı.

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesi Eyyübiye’de, gençlerin üniversite sınavlarında başarılı olmalarını sağlamak için Onikiler ve Yenice Sınav Hazırlık Merkezleri ile kitap otaklarında eğitimler devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin görevlendirdiği öğretmenler nezaretinde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, eğitim öğretim yılı başından bu yana katıldıkları deneme sınavlarındaki net sayılarında oldukça iyi sonuçlar elde etmeye başladı.

Özel bir dershanede sunulan tüm imkânlara ücretsiz sahip olan öğrenciler, kendilerine verilen desteklerden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a ve tüm emek verenlere teşekkür ederken, bu desteklerin karşılığını üniversiteye yerleşerek ödemek istediklerini ifade ettiler.

Deprem Bölgesinde Öğrenciler Karnelerini Aldı Deprem Bölgesinde Öğrenciler Karnelerini Aldı

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilecek.

YKS 1. Oturum (TYT) 17 Haziran 2023 Cumartesi günü Saat: 10.15’te, YKS 2. Oturum (AYT) 18 Haziran 2023 Pazar günü saat 10.15’te, YKS 3. Oturum (YDT)  ise 18 Haziran 2023 Pazar günü saat 15.45’te yapılacak.