Sosyal medyadan gündemle ilgili fikir ve önerilerini paylaşan yazar Kuş, Urfa İsotu ve fıstığıyla ilgili yapılması gerekenleri yazdı.

Kuş, Şanlıurfa’daki isot üretici için Organize Sanayi Bölgesinde hijyen ve gıda üretimi kurallarına uygun bir yer tahsis edilmesi gerektiğini söyledi. Sırrın bölgesinde ve diğer birçok bölgede isotun rastgele alanlarda işlendiğini belirten Kuş ‘’Birçok yerde durum içler acısı’’ dedi.

Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en fazla fıstık üreten ili olmasına rağmen hala kentte bir fıstık halinin olmadığını da belirten Kuş ‘’Hala bir fıstıkçılar kooperatifimiz yok. İşleme tesislerimiz çok zayıf. Urfa fıstığına sahip çık. Fıstığa sahip çıkmak demek, slogan atıp "Fıstık Urfa'nındır" demek değildir. Kim ticaretini düzgün yaparsa marka onundur. Halen kamyon kamyon götürüp Nizip'te fıstığını satıyorsa, Urfalıların başkasına kızma hakkı yoktur. Burada iş daha çok tüccar ve büyük çiftçilere düşüyor. Aynı zamanda en lezzetli ve aroması yüksek fıstık da bizim bölgede yetişiyor." Dedi.

Kuş sözlerine "Ben siyasetçi değilim. Memleketimi seviyorum. Gördüğümüz eksiklikleri çekinmeden söyleyerek toplum yararına olacak her güzel şeyin yanındayız’’ ifadeleriyle son verdi.