Ankara Bilkent Şehir Hastanesi kampüsü içerisinde yer alan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde inme tedavisi gören 88 yaşındaki Mehmet Özen de bu hizmetle oyunu kullanabilen hastalardan biri oldu.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy kullanmaya yürüyerek gittiğini bu seçimde ise oy kullanmaya sedye ile gideceğini belirten Özen, "Üzülüyordum oy kullanamayacağım diye. Bu imkanı verdiği için, beni mutlu ettiği için devletimiz sağ olsun." dedi.

Beyin kanaması sonrası felç geçiren ve hastaneden tekerlekli sandalye ile oy kullanacağı okula götürülen 61 yaşındaki Ali Osman Bilgiç ise sağlanan imkan nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Bilgiç, "Devlete çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir imkan sağladılar. Hiç ummadım, Avrupa'daki çoğu ülkede hastanın oy kullanması yoktu. Ülkemizden, demokrasinin her şeyinin uygulandığı ülke olarak gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Huzurevi sakinleri oy kullandı

Çankaya ilçesindeki Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kurulan sandıklarda, hazırlıkların ardından saat 08.00 itibarıyla oy kullanma işlemi başladı.

Huzurevi sakinleri ile merkezin yakınında ikamet eden vatandaşlar, oylarını kullandı.

Tekerlekli sandalye ve bastonlarıyla sandığa gelen huzurevi sakinlerine görevliler yardım etti.

İstanbul

Bağcılar Belediyesi, yerel seçimlerde engelli seçmenleri, oylarını kullanabilmesi için asansörlü özel araçlar ve ambulansla taşıdı.

İlçede, yaşlılığa bağlı olarak hareket güçlüğü çeken 87 yaşındaki Lütfü Türk de sağlık görevlilerince evinden alınarak, oy kullanacağı okula götürüldü.

Gaspıralı İsmail İlkokulu'ndaki sandığının bulunduğu sınıfa sandalyeyle çıkarılan Türk, oyunu kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türk, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Kendisini oy kullanmaya götüren görevlilere teşekkür eden Türk, "Allah, razı olsun. Allah, devletimize zeval vermesin." dedi.

Bağcılar Belediyesi'nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Refik Seyhan ise bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların belediyeye başvurduğunu anlattı.

Kendilerinin, oy kullanmak isteyen vatandaşların evlerine gittiğini belirten Seyhan, "Onların oy kullanması için neresi belirlendiyse naklini sağlıyoruz. Ardından tekrar evlerine huzur içinde geri dönmelerini sağlıyoruz." diye konuştu.

Trafik kazası sonucu omurilik felci olan 58 yaşındaki Müyesser Kutucu da engelli nakil aracıyla oy kullanmaya giden vatandaşlar arasında yer aldı.

Kutucu, sağlık görevlilerinin nezaretinde tekerlekli sandalyeyle Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'na gelerek oyunu kullandı.

Engelli olmanın oy kullanmaya mani olmadığını belirten Kutucu, "Sağ olsun belediyemiz bu konuda yardımcı oldu ve araç tahsis etti. Seçim vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Belediyemize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Darülaceze sakinleri kurum içinde kurulan sandıklarda oy kullandı

Okmeydanı'ndaki Darülaceze sakinlerinin oy kullanması için kurumdaki iki odaya iki sandık kuruldu. Kurum sakinlerinin çoğu oy kullanmak için sabah erken saatlerde sıraya girerken, tek başına yürüyemeyenler de istekleri doğrultusunda kurum görevlileri tarafından sandık alanına getirildi.

Sandık görevlilerinden oy verme işlemi hakkında bilgi alan Darülaceze sakinleri daha sonra oylarını kullandı. Bedensel engeli bulunanlara görevliler ve kurumdaki arkadaşları yardımcı oldu. Partili görevliler de sandıkların bulunduğu alanda oy verme işlemini takip etti.

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, AA muhabirine, bu seçimde kurumda kalan 500'e yakın kişinin 350'sinin oy kullanacağını söyledi.

Kurum sakinlerinin oy vermek için heyecanlı olduklarını aktaran Cebeci, dezavantajlı kişilerin oylarını kullanmaları sırasında herhangi bir yönlendirmeye maruz kalmaması için belirli kurallar olduğunu, ilçe seçim kurulu başkanının önceki günlerde kuruma gelerek incelemelerde bulunduğunu, dün de sandık görevlisi memurların sandıklarını kurduklarını ifade etti.

Bir sıkıntı yaşamayacakları kanaatinde olduğunu aktaran Cebeci, oy vermeye giren dezavantajlı kişilerin yanında bir refakatçi olması gerektiği, bazen kurum sakininin güvendiği başka bir kurum sakiniyle kabine girmek istediği, bu işlemlerin ilgili kanun çerçevesinde yapıldığı bilgisini de verdi.

Kurumda seçime ilgiden memnun olduğunu da belirten Cebeci, "'Bana ne?' demiyor, erkenden kalkıyor, yürümede, görmede sıkıntılı ama ülkesiyle alakalı, bulunduğu yerlerle alakalı bir sorumluluk taşıyor." diye konuştu.

Kurum sakinlerinden Aykan Gözeri, oyunu kullandığını ve bir arkadaşına da yardım ettiğini aktararak, "Elimden geldiği kadar yardımcı oluyorum. Burada herkes kardeş. Kim kime yardım edebilirse..."diye konuştu.

Oy kullanma alanına gelen Kezban Tokyay, "Heyecanlıydım, geçti. Biri getirdi beni buraya. Her seçimde oy kullanıyorum, zorlanmıyorum. Buraya sanık kurulmasını olumlu buluyorum. Burada günler sakin, sessiz geçiyor." ifadelerini kullandı.

Kurumun 14 yıllık sakinlerinden Özgün Gülen, "Burada oy verme işlemi güzel oluyor, vicdanlı oluyor, kimse kimseye karışmıyor. Oyumuzu kullandık, hakkımızda hayırlısı kimlerse onlar gelsin. Zor durumdaki kişilere oy verirken yardımcı oluyoruz. Televizyondan sonuçları izliyoruz, duyuyoruz, konuşuyoruz, merak diyoruz. Yarın Nisan'ın 1'i, kazanacaklar sevinecekler." beyanında bulundu.

İzmir

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yerel seçimlerde oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen ancak hastane ve evlerinden çıkamayacak durumda olan engelli, hasta ve yaşlı seçmenlere yardımcı olunduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sabahın erken saatlerinden itibaren seçimde oy kullanmak üzere nakil talep eden hastalarımız için 30 hasta nakil ambulansı, 27 hizmet aracı ile 176 sağlık çalışanı görev yaptı. Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi seçim saatlerinde açık kalarak kendilerine başvuran tüm hastaları, sağlık çalışanları eşliğinde oylarını kullanabilmeleri için sandıklara taşıdı. Seçim süresince 74 seçmen, sağlık ekipleri eşliğinde oy kullanacakları okullara götürüldü."

Diyarbakır

Diyarbakır'da, engeli veya hastalığı nedeniyle kendi imkanlarıyla sandığa gidemeyen seçmenler, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanacakları yerlere ulaştırıldı.

Hastanede yatan, evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı veya engeli nedeniyle kendi imkanlarıyla sandığa gidemeyen seçmenlerden talepte bulunanlar, hasta nakil araçları ve ambulanslarla oy verecekleri yerlere götürüldü.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşlara yardım için seferber oldu.

Sağlık ekiplerinin yardımıyla oylarını kullanan hastalardan 69 yaşındaki Hafize Canpolat, gazetecilere Kürtçe yaptığı açıklamada, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Canpolat'ın kızı Dilek Canpolat da verilen hizmetten memnun kaldıklarını belirterek sağlık ekiplerine teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürlüğünden yardım talebinde bulunduklarını dile getiren Polat, "Evde Bakım Hizmetleri ekipleri annemi evden alarak oy kullanacağı okula getirdi. Annem oyunu kullandı." dedi.

Evde Bakım Hizmetleri ekibinde yer alan Furkan İnat da engeli veya hastalığı nedeniyle kendi imkanlarıyla sandığa gidemeyen seçmenleri talepleri doğrultusunda evden alıp oy kullanacakları okullara götürdüklerini, ardından evlerine bıraktıklarını söyledi.

İnat, "Hizmetimiz saat 16.00'ya kadar sürecek. Hastamızı sandığa getirdik, oyunu kullandı. Hastalarımız bu uygulamamızdan memnun. Hayırlı bir seçim diliyorum." diye konuştu.

Edirne

Edirne'de Sultan 1. Murat Hastanesi'nde solunum rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören 62 yaşındaki Osman Morto, hastaneden hasta nakil aracıyla Bosnaköy köyü muhtarlığına götürüldü.

Morto burada sağlık ekiplerinin yardımıyla oyunu kullandı.

Kırklareli ve Tekirdağ

Kırklareli İl Seçim Kurulu görevlileri, Bademlik Mahallesi'nde ikamet eden ve oy kullanmaya gidemeyecek derecede hasta olan 84 yaşındaki Gülsevim Eskici'nin evine seyyar sandık götürdü.

Sandık görevlileri, getirdikleri taşınabilir kabini Eskici'nin bulunduğu odadaki sehpa üzerine yerleştirdi ve oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi.

Eskici, oyunu kullandıktan sonra seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Kentte 7 kişinin seyyar sandıkta oy kullanacağı öğrenildi.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Halil İbrahim Ayaz'ın evine de seyyar sandık götürüldü.

Oyunu kullanan Ayaz, seçimlerin Türkiye ve şehirler için hayırlı olmasını diledi.

Tekirdağ'da 14 kişi seyyar sandıkta oy kullanacak.

Adıyaman

Adıyaman İl Seçim Kurulu görevlileri, Turgut Reis Mahallesi'nde ikamet eden ve hastalığı ya da engeli nedeniyle oy kullanmaya gidemeyen vatandaşların evine "seyyar sandık" götürdü.

Sandık görevlileri, Süleyman Zeynep Işık çifti ile Saniye Ulu'nun evlerine giderek oy kullanma hakkında seçmenleri bilgilendirdi.

Vatandaşlar, "seyyar sandık"ta oylarını kullandı.

Saniye Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, rahatsızlığı nedeniyle oy kullanmaya gidemediğini belirterek, evine kadar gelen görevlilere teşekkür etti.

Süleyman Işık ise okula oy kullanmaya gidemediğini ifade ederek, "sandığı ayağına kadar getiren" ekiplere teşekkür etti.

Adıyaman merkezde hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen 51 seçmenin, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanacağı öğrenildi.

Düzce

Düzce'de evine getirilen seyyar sandıkta oyunu kullanan 74 yaşındaki KOAH ve diyabet hastası Kadir Aymaz, "Hastalığımdan dolayı dışarıya çıkamıyordum. Seçimi ayağıma kadar getirdiler. Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Eşi Nuriye Aymaz da devlete tanıdığı bu imkandan dolayı teşekkür etti.

Öte yandan oy kullanacakları okullara İl Sağlık Müdürlüğünün ambulanslarıyla götürülen bazı seçmenler ise sedyeyle taşındıkları sandıkta oy verdi.

Bolu

Bolu'da yatağa bağımlı hastalar ve engelli vatandaşlar da Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) sağlanan seyyar sandık imkanıyla evlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı.

Yeniçağa ilçesinde evine getirilen seyyar sandıkta oyunu kullanan 75 yaşındaki Süleyman Bölükbaşı, yaşamını astım hastalığı nedeniyle oksijen makinesine bağlı sürdürdüğünü kaydetti.

Hastalığı nedeniyle dışarıya çıkamadığını aktaran Bölükbaşı, kendisine seyyar sandıkla oy kullanma imkanı sunulduğu için yetkililere teşekkür etti.

Yeniçağa ilçesi Asilbey Mahallesi'nde yaşayan 96 yaşındaki Hafize Akbaş ise görevliler tarafından evine getirilen seyyar sandıkta oyunu kullandı.

Sakarya

Sakarya'da kullanabildiği tek parmağıyla kitap yazan yatağa bağımlı engelli Rukiye Türeyen ile beyin kanaması sonucu 40 yıldır felçli olan 71 yaşındaki Müşerref Eltutan da seyyar sandıkta oylarını kullandı.

Annesi Fatma Türeyen'in yardımıyla oyunu kullanan Türeyen, çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Bu imkanı sağlayanlara teşekkür ederim. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan." diye konuştu.

Karasu ilçesinde yaşayan KOAH hastası 77 yaşındaki Meliha Toker de evde bakım hizmeti ekibi tarafından getirildiği Yalı Mahallesi Gazi İlkokulunda oyunu verdi.

Van

Van'ın Başkale ilçesinde Seçim Kurulu görevlileri, Hafiziye ve Yeni Mahalle'de ikamet eden ve oy kullanmaya gidemeyen 8 engelli ve yatağa bağımlı vatandaşın evine seyyar sandık götürdü.

Taşınabilir kabini, hasta ve engellilerin bulunduğu odalara kuran görevliler, oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi.

Hasta ve engelliler de kendileri için oluşturulan alanlarda oylarını kullandı.

Seyyar sandıkta oy kullanan 93 yaşındaki Mehmet Ali Aldemir, emekli güvenlik korucusu Haşim Çevik, Semiha Öztürk ve Enver Sancar Hinar seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Kentteki hastanelerde tedavileri devam eden hastalar da İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin desteğiyle oy verecekleri okullara götürüldü.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 92 yaşındaki Mehmet Demir, Evde Sağlık Hizmeti ekiplerince oy kullanacağı sandığın bulunduğu okula ulaştırıldı.

Görevlilerin yardımıyla kayıtlı olduğu sandıkta oy kullanan Demir, tekrar hastaneye nakledildi.

Demir'in oğlu Alihan Demir, gazetecilere, babasının yardım almadan yürüyemediğini söyledi.

Verilen hizmet sayesinde hasta ve hasta yakınlarının rahatlıkla oy kullandığını belirten Demir, "Ambulansla hastaneden alınıp oy kullanacağımız okula getirildik. Hastalar için çok güzel bir hizmet. Yerel seçimlerin ülkemize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Hakkari

Hakkari'de Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen ancak hastane tedavi gören ve evlerinden çıkamayacak durumda olan engelli, hasta ve yaşlılar, sağlık ekipleri eşliğinde araçlarla oy kullanacakları okullara götürüldü.

Sedye ve tekerlekli sandalyelerin yardımıyla sandıkların bulunduğu sınıflara alınan vatandaşlar, oylarını kullandı.

Kırklareli'nde 85 yaşındaki yatağa bağımlı Ali Mızrak, oyunu sedye üzerinde kullandı

Mızrak ile 84 yaşındaki eşi Gülsevim Eskici ambulansla evinden oy kullanacağı okula götürüldü.

Kırklareli Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, kentteki hastane ve evlerinden çıkamayacak durumdaki hasta ve yaşlıları, oylarını kullanabilmeleri için sandık başına götürdü.

Bir süredir evde sağlık hizmetlerinden faydalanan Ali Mızrak sedyeyle, tekerlekli sandalye kullanan Gülsevim Mızrak de ambulansla Gazi Mustafa Kemal İlkokuluna taşındı.

Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla sandığa götürülen Mızrak çiftçi oylarını kullandı.

Ali Mızrak, oy kullanma işleminin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine oy kullanmak için yardım eden yetkililere teşekkür etti.

Oyunu kullandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Mızrak, "Allah devletimize zeval vermesin, Cumhurbaşkanımız ve sağlık bakanımıza teşekkür ederim." dedi.

Kilis'te yatalak hasta oy kullanmaya sedyeyle gitti

Gülsüm (74), Mıhali Mahallesi'ndeki evinden ambulansla oy kullanacağı okula götürüldü.

İnönü İlkokulu'na getirilen Gülsüm, ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla sedyeyle oyunu kullanacağı sandığa kadar taşındı.

Gülsüm, daha sonra perdenin arkasında seçim görevlilerinin yardımıyla oyunu kullandı.

Seyfettin Gülsüm'ün oğlu Mehmet Gülsüm, gazetecilere, babasının 12 yıldır evde sağlık hizmeti aldığını söyledi.

Gülsüm, "Babamın bacağı ampute. 112 ekiplerini aradık, sağlık ekipleri hemen geldi. Evimizden aldılar ve oy kullanacağı sandığa getirdik burada oyunu kullandı. Allah devletimizden razı olsun." dedi.

Çorum'un "asırlık çınarları" oylarını kullandı

Oğuzlar ilçesinde yaşayan 104 yaşındaki Hacı Hasan Turan, 81 yaşındaki oğlu Ahmet Turan'ın yardımıyla Çeşme Mahallesi'ndeki Oğuzlar İlkokulu'nda 1005 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

103 yaşındaki Zeynep Kasap da ailesinin yardımıyla Gölbaşı Mahallesi'ndeki Oğuzlar Ortaokulu'nda 1007 numaralı sandıkta oy kullandı.

Ortaköy ilçesinde de yaşlı vatandaşlar sandığa gitti.

96 yaşındaki Safiye Akkoç ve 85 yaşındaki Mehmet Öncül de tekerlekli sandalye ile geldikleri Aşdağul Beldesi Şehit Mahsuni Türkmen İlkokulu'nda oy verdi.

Düzce'de seçimler için huzurevinde sandık kuruldu

Yeşiltepe Mahallesi'ndeki Hilmi Çilingir Huzurevi Yaşlı, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde kurulan 1423 nolu sandıkta saat 08.00 itibarıyla oy kullanma işlemi başladı.

Tekerlekli sandalye ve değnekleriyle sandık başına gelen huzurevi sakinleri, oylarını kullandı.

Gözetmenler eşliğinde oy veren 82 yaşındaki Zehra Şahinboy, seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

90 yaşındaki Ali Kuru da "Devletimiz için hayırlı olsun. Devletimize sağlık ve selamet diliyorum. Allah hayırlısı neyse onu nasip." dedi.

Diyarbakır ve Batman'da hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen bazı seçmenler, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanarak oylarını kullandı.

Seyyar sandıkta oy kullandılar

İl Seçim kurullarınca yürütülen çalışmada görevliler, yatağa bağımlı olduğunu beyan eden seçmenlerin evine sandık götürüyor.

Diyarbakır'da da görevliler, hastalığı ve engeli sebebiyle sandık başına gidemeyen seçmenlerin evine sandık ulaştırdı.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde ikamet eden ve yatağa bağımlı 80 yaşındaki Mehmet Şah ile 71 yaşındaki Gülsime Tanrıverdi evlerine getirilen seyyar sandıkta oy kullandı.

Batman

Batman'da da Belde Mahallesi'nde ikamet eden 80 yaşındaki Mehmet Ceylan'ın evine seyyar sandık götürüldü.

Sandık görevlileri yanlarında getirdikleri taşınabilir kabini kurarak Ceylan'ın oy kullanmasını sağladı.

Oyunu kullanan Ceylan, seçimin hayırlı olmasını diledi.

Batman merkezde hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen 29 seçmenin, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanacağı öğrenildi.

Kırıkkale ve Niğde'de seyyar sandıkta oy kullandılar

Niğde, Kırıkkale ve Nevşehir'de hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen bazı seçmenler "seyyar sandık" uygulamasından faydalanarak oylarını kullanırken bazıları da sağlık ekiplerinin yardımıyla sandık başına götürüldü.

Niğde'de hastalıkları nedeniyle yürümekte zorluk çektikleri için oy kullanmaya gidemeyen 28 kişi, İl Seçim Kurulunca oluşturulan seyyar sandıkta, vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Efendibey Mahallesi'nde oturan Leyla Kabadayı (63) ve Yukarı Kayabaşı Mahallesi'nde yaşayan Leyla Temel de evlerine getirilen seyyar sandıkta oy kullandı.

Leyla Kabadayı, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek görevlilere teşekkür etti.

Kırıkkale

Kırıkkale'de Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinden rahatsızlığı nedeniyle oy kullanmaya gidemeyen 77 yaşındaki Nuriye Aydoğdu Gürler, ambulansla Şehit Mustafa Sağlam İlkokulu'na getirildi.

Aydoğdu, sağlık görevlilerince ambulanstan alınarak oy kullanacağı sınıfa kadar götürüldü.

Oyunu kullandıktan sonra tekrar ambulansa getirilen Nuriye Aydoğdu, görevlilere teşekkür ederek, "Herkese hayırlı uğurlu olsun. Allah vatanımıza kolaylık versin. Ekipler evime gelip aldılar. Devletimizden Allah razı olsun." dedi.

Öte yandan, okulun önüne kadar akülü aracıyla gelen başka bir vatandaş da sağlık ekiplerince oy kullanacağı sınıfa kadar taşınarak oy kullanmasının ardından tekrar aracına bırakıldı.

Ankara’da feci kaza! Onlarca kişi hayatını kaybetti Ankara’da feci kaza! Onlarca kişi hayatını kaybetti

Nevşehir

Nevşehir'de de sağlık durumlarından dolayı oy kullanmaya gidemeyen 31'i kent merkezinde 88 kişi, İl Seçim Kurulunca oluşturulan 7 seyyar sandıkta oy verdi.

Öte yandan, okula gitmekte zorluk çeken engelli bireyler de belediyenin engelli nakil aracıyla oy vereceği okullara götürüldü.

Sandık görevlilerinin öncelik tanıdığı engelliler, kabinde oylarını verdikten sonra yine adreslerine bırakıldı.

Gaziantep'de yürüme güçlüğü çeken seçmen ekiplerin yardımılya oyunu kullandı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, yürüme güçlüğü çeken seçmen sağlık ekiplerinin yardımıyla götürüldüğü okulda oyunu kullandı.

Bülbülzade Mahallesi'nde yaşayan Necmettin Sayın (75), oy kullanmak için İl Sağlık Müdürlüğünden yardım istedi.

Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, Sayın'ı bulunduğu apartmandaki dairesinden alarak tekerlekli sandalyeyle Dumlupınar Anadolu Lisesine götürdü.

Oyunu kullanan Sayın, daha sonra ekiplerce evine bırakıldı.

Sayın, yetkililere teşekkür ederek, "Ben okula gidecek durumda değildim. Ekipler, beni okula getirdiler, oyumu kullandım. Allah razı olsun." dedi.

Kocaeli'de engelli ve haata seçmenler "Engelsiz Taksi" ile sandıklara götürülüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, engelli ve hasta seçmenleri evlerinden alarak oy kullanacakları okullara götürüyor.

Bu kapsamda yürüme güçlüğü çeken 70 yaşındaki Engin Kavurt, belediye personeli eşliğinde Cumhuriyet İlkokulu'nda kayıtlı olduğu sandığa getirildi.

Oyunu kullanan Kavurt, AA muhabirine, verilen hizmetten memnun kaldıklarını söyledi.

Araçta bulunan asansörün kendisine çok kolaylık sağladığını anlatan Kavurt, "Araç da rahattı. Asansörle çıktım, iyi oldu. Yoksa ben bacaklarımı kaldıramıyorum. Asansörsüz çıkıp inemezdim. Aracı gönderdikleri için zaten memnunuz. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Oy kullanma işlemenin ardından Kavurt, personel tarafından İstasyon Mahallesi'ndeki evine bırakıldı.

Vatandaşların demokratik haklarını kullanmasını kolaylaştırmayı amaçlayan "Engelsiz Taksi", gün boyu 305 hasta veya engelli seçmene hizmet verecek.

Gümüşhane'de felçli kişi oy kullanmaya ambulansla gitti

Gümüşhane'de felç nedeniyle yatağa bağımlı hayatını sürdüren Osman Parıltan, evinden ambulansla alınarak götürüldüğü okulda oyunu kullandı.

Özcanbey Mahallesi'nde evde bakım hizmeti alan 65 yaşındaki Parıltan, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanmak için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi.

Evinden alınan ve ambulansla oy kullanacağı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne getirilen Parıltan, sağlık ekiplerince sandığının bulunduğu kata sedyeyle taşındı.

Parıltan, burada oyunu kullandıktan sonra tekrar ambulansla evine ulaştırıldı.

Osman Parıltan, AA muhabirine, vatandaşlık hakkını kullanmasında kendisine yardımcı olan sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Devletini ve milletini çok sevdiğini belirten Parıltan, "Ekipler geldi evimden beni aldı, zahmete katlanarak oy kullanacağım yere getirdiler. Allah onlardan razı olsun. Rabbim onları başımızdan eskit etmesin. Emek vererek bizim oy kullanmamıza sebep oluyorlar. Zor şartlarda beni buraya çıkardılar, oy kullandık. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Emre Karataş ise Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde yatan, evde sağlık hizmeti alan ve yürümekte zorlanan vatandaşlar için en temel haklarından biri olan oy kullanma haklarını yerine getirebilmeleri için ekipler kurduklarını kaydetti.

Erzurum

Erzurum'da evde bakım hastaları, yaşlı ve engelli vatandaşlardan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanmak isteyenler, İl Sağlık Müdürlüğü ve belediye ekiplerince evlerinden ambulans ve hizmet araçlarıyla alınarak oy kullanacakları okullara götürüldü.

Bu kişiler, okullardaki sandıklarda oy kullandıktan sonra evlerine bırakıldı.

Horasan ilçesinde 84 yaşındaki şeker hastası Sıdıka Bayçöl, oyunu kullanmak için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi.

İlçedeki evinden alınan ve ambulansla oy kullanacağı okula götürülen Bayçöl, sağlık personeli tarafından sandığının bulunduğu kata sedyeyle çıkartıldı.

Burada oyunu kullanan Bayçöl, sağlık ekiplerince ambulansla evine bırakıldı.

Bayçöl, sağlık ekiplerine teşekkür ederek, oyunu kullandığını belirterek, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Iğdır

Iğdır'da evde bakım hastaları ile yaşlı ve engelliler, belediye ve sağlık ekiplerince okullarda oy kullandı.

Topçular Mahallesi İnönü İlkokuluna sağlık ekiplerince getirilen seçmenlerden Sadık Aras, oyunu burada kullandı.

Ambulansla tekrar evine bırakılan Aras, yetkililere teşekkür etti, sağlık ekiplerinin desteğiyle oyunu kullanma şansı yakaladığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi