MEDYAURFA.COM editörleri, Fakıbaba’nın Bakanlık görevindeki ilk haftasının nasıl geçtiğini araştırdı.

Ankara bürokrasisinde Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba rüzgarının estiği öğrenildi.

Personel neye uğradığını şaşırdı.

Çalışkanlığı dinamikliği ve işine olan aşkıyla tanınan Fakıbaba’nın Bakanlığa geldiği saat, personeli neye uğradığını şaşırttı. Sabahın ilk ışıklarında görev nöbet değişimine gelen güvenlik görevlileri Bakan Fakıbaba’nın makam aracını kapıda görünce ‘’Bakanın bu saatte makamda ne işi var’’ diyerek şaşırdıkları ‘’İlk kez bu saatte makama gelen bakan gördük’’ yorumunu yaptıkları öğrenildi.

Ankara’da Bakanlar makamlarına genelde saat 09.00 10.00 sıralarında giderken, Fakıbaba’nın sabah namazından sonra gittiği öğrenildi.

Bakanlıkta değiştiremedi.

Vatandaşların Belediye Başkanlığı döneminde sabahın ilk ışıklarında temizlik işçileriyle kahvaltı ettiğine, esnafın dükkanını açtığı anlara eşlik etmesine alıştığı Bakan Fakıbaba’yı bakanlık görevi de değiştiremedi. Fakıbaba’nın sabahın 05.00 ile 06.00 arası saatlerde makamına gidip göreve başladığı öğrenildi.

Personel şaşkın.

Fakıbaba’nın işine olan ilgisi ve sevdası, bakanlık personelini de şaşırttı. Daha önceleri mesaiye 08.30 ile 09.00 arasında başlayan bürokratlar, saat 07.00, 07.30 arasında gelmeye başladı. MEDYAURFA.COM editörlerinin edindiği bilgilere göre personelin Fakıbaba’nın bu çalışma azmine ‘’Böyle bir şey görmedik. Diğer bakanlar 10.00’dan önce makama geçmiyorlar. Bizim bakan çaycıdan, memurdan, daire başkanından, genel müdürden, müsteşardan, bakım yardımcısı dahil herkesten önce geliyor. Allah yardımcımız olsun’’ yorumlarını yaptıkları öğrenildi.

Ekibini oluşturuyor.

Bakan Fakıbaba’nın günlerdir sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar bakanlıkta toplantılar düzenlediği öğrenildi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile birlikte bakanlıkta brifingler alan ve Türkiye tarımını tanıyan, tarımdaki sorunların çözümü için çaba sarf eden Fakıbaba, bakanlıkta da yeni ekibini oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde Özel Kalem Müdürlüğüne yıllardır birlikte çalıştığı yol arkadaşı İbrahim Akbaş’ı atayan Fakıbaba, yine yol arkadaşı olan İbrahim Kubat’ı da danışmanı olarak atadı. Fakıbaba’nın bakanlıkta önümüzdeki günlerde önemli atamalar yapacağı da öğrenildi.

Bugün Tekirdağ’a gidiyor.

Fakıbaba’nın bugün Tekirdağ ve Edirne bölgesinde gezi ve incemeler de bulunacağı da öğrenildi.

Vatandaşın beklentisi büyük.

Öte yandan, Şanlıurfa’da vatandaşların Fakıbaba’dan beklentisi büyük. Vatandaşlar en önemli müdahaleyi ise DEDAŞ ve tarım arazilerindeki betonlaşmaya bekliyor. DEDAŞ, günlerdir Şanlıurfalı vatandaşları elektrik kesintileriyle 50 derece sıcakta mağdur ediyor. Pamuk sulama döneminin de başlamasıyla birlikte nem oranının da arttığı kentte, gündüz dışarıda nefes almayı zorlaştırıyor. Tüm bunlarla birlikte DEDAŞ’ın zamanlı zamansız gerçekleştirdiği elektrik kesintileri, vatandaşları çileden çıkarıyor. Vatandaşlar, günlerdir sosyal medya hesaplarından DEDAŞ’a beddua yağdırıyor. Vatandaşlar elektrik sorunuyla birlikte tarımın başkenti olan kentte tarım arazilerindeki betonlaşmaya da Bakan Fakıbaba’nın dur demesini bekliyor.

MEDYAURFA.COM