Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme takvimi açıklamasında yer alan, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan AVM’lerin 11 Mayıs’ta belirlenen şartlara uymak şartıyla hizmete açılabilecek.

İki gün önce AVM'lerin sadece giyim eşyası, ayakkabı, çanta, zücaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmelerin sıkı tedbirler altında açılacağı açıklanmıştı.

Konuyla ilgili değerlendirme de bulunan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, bayram öncesi küçük esnafın tam iş yapacağı sırada AVM’lerin açılacak olması kararının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Sermayenin AVM’lerin açılması için baskı yaptığını iddia eden Altun ‘’İçinde bulunduğumuz koronavirüs ile mücadelede en kritik döneme girdiğimiz ve 2. Dalga riski olmasına rağmen AVM’lerin açılması yanlış. Uzun zamandır iş yapamayan küçük esnaflar ve üyelerimiz, bayram üzerinde biraz iş yapacakken, AVM’lerin açılacak olması hem maddi hem de 2. Dalga riskinin olmasından dolayı bizleri üzdü. Esnaflarımız  yetkililerin bu kararının tekrar gözden geçirilmesini istiyorlar’’ dedi. 

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Mehmet Şefik Bakay dahil, şunu diyen bir yazı 'TÜRKİYE BAKKALLAR VE BAYİLER FEDERASYONU TBF'

AYD yeni tavsiye kararı aldı.

Öte yandan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) 11 Mayıs’ta açılması planlanan AVM'ler için yeni tavsiye kararı aldı. AVM'lerin faaliyet saatleri 10.00-22.00 kalacak. Perakendeciler 11 Mayıs-1 Haziran arasında 11.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. AYD, AVM’lerdeki kiracılardan mayıs ayı için bir kira bedeli tahsil edilmemesi; devam eden aylarda her AVM’nin kendi koşullarında kiracılarına gerekli desteği vermesi için azami çaba harcaması yönünde tavsiye kararı aldı

MEDYAURFA.COM