Babacan ‘Partimizin kurulma aşamasında 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün fikri katkıları oldu. Bize açık destek verdi’ dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, parti kurulduktan sonra Gül ile iki kez görüştüğünü de belirterek, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili de konuştu.

Babacan ‘Bugünden bir şey söylemek doğru olmaz. Seçim kararı alındığı zaman bu konuların konuşulması gerekir. Sayın Gül’ün desteğinden dolayı çok mutlu olduk. Ama partimiz kurulduktan sonra kendi karar mekanizmalarını oluşturdu, kendi yapılarını oluşturdu ve tamamen kayıt içi çalışan, gerçek neyse görüntüsü de öyle olan bir siyasi parti olarak şu an yolumuza devam ediyoruz. Sayın Gül'le, partimiz kurulduktan sonra iki defa bir araya geldik ama aile görüşmesi ve ev ziyareti şeklinde. Diğer konular, yani hem ittifak meselesi hem cumhurbaşkanlığı adaylıklarıyla ilgili konular bizim gündemimizde yok. Bu konuları hiç konuşmuyoruz, seçim kararı alınana kadar da hiç konuşmayacağız. Çünkü o günkü şartlar neyi gerektirir, o günkü şartlar neyi getirir, bugünden bir şey söylememiz doğru olmaz. Prensipte de doğru olmaz, işin uygulamasında da doğru olmaz.Biz bu iki konuyu, yani ittifaklar konusunu ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunu hiç konuşmuyoruz, seçim kararı alınana kadar da hiç konuşmayacağız.