Usta Gazeteci Sedat Atilla’nın Esentepe’deki bürosuna gelen Milletvekili Mehmet Ali Cevheri,  MEDYAURFA.COM’a açıklamalar da bulundu.

Milletvekili Cevheri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun uçakta yaşanan bir diyaloğunu anlattı.

‘’Uçakta baskı yaptı’’.

Bakan Çelik ve Bakan Eroğlu, bir süre önce Şanlıurfa’da 764 milyonluk sulama yatırımlarının temelini attı. Şanlıurfa’dan Ankara’ya dönüşte Bakan Eroğlu ve Çelik’in uçağında yer alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Bakan Çelik’in Eroğlu’na Şanlıurfa için yoğun baskı yaptığının altını çizdi.

‘’Şanlıurfa’yı yıkılmadan kurtaralım’’.

Milyonlarca liralık yatırımın temelinin atılmasına rağmen, Bakan Çelik’in Şanlıurfa’daki diğer sulama yatırımlarının hizmete girmesi için Bakan Eroğlu’na uçakta ‘’Şanlıurfa olarak teröre bulaşmamışsak bu suç mudur ? Şanlıurfa’yı yıkılmadan kurtarmamız lazım’’ sözlerini sarf ettiğini söyledi. Cevheri ‘’Bakanımız istihdamın artması, terörün olmaması için Şanlıurfa’da sulama projelerine büyük önem veriyor’’ dedi.

‘’Yarısı Güneydoğu Anadolu’ya gelseydi eğer…’’

Bakan Çelik’in uçakta yatırımların artması için yoğun çaba sarf ettiğini de belirten Cevheri ‘’Binlerce fit yüksekte bile Şanlıurfa’yı düşündü. Bakan Eroğlu’na ‘’Devletin çukur siyasetindeki maliyeti 20 kat trilyonu buldu. Bunun yarısı Güneydoğu Anadolu bölgesine gelmiş olsaydı, bu bölgemiz komple kalkınırdı.’’ Sözlerini söyledi. Sayın Bakanımız Bizden daha fazla Şanlıurfa’yı anlattı, Şanlıurfa için bir şeyler istedi. Şanlıurfa’ya hizmet aşkıyla yanan bir insan’’ dedi.

‘’Şanlıurfa’nın temel sorunlarını çok iyi biliyor’’:

Cevheri, Bakan Çelik’in Şanlıurfa’nın temel sorunlarını çok iyi bildiğini de belirterek ‘’Yaş ortalaması 19.2 olan bir kentin insanıyız. Genç nüfus çok yoğun. Eğitim de çok  geri sıralardayız. Sayın bakanımız eğitim konusuna ciddi neşter attı. Sadece 2013 yılında sayın bakanımızla birlikte Şanlıurfa’da 242 okulun temeli atıldı. Biz Milletvekillerini aşan her konuda sayın bakanımız yanımızda oldu’’ dedi.

‘’Onlar Şanlıurfa’yı temsil etmiyorlar’’.

Milletvekili Cevheri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyaretini de değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya gelmesine vesile olan kişinin Bakan Çelik olduğunu belirten Cevheri ‘’Cumhurbaşkanımızın programını Bakanımız Faruk Çelik rica etti ve değiştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızı Şanlıurfa’ya getirdi. Türkiye’nin güvenliğinin çok hassas olduğu bir ortamda Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’ya gelerek sınır ilçelerimizde mesajlar verdi. Korkmadan, çekinmeden buralara gelip, Harranlılara teşekkür etmesi, Şanlıurfalılar adına övünülecek bir durumdur. Harran’daki kardeşlik sofrasında bazı nahoş olmayan bazı aykırı sesler çıktı. Şer cephesinde yer alan bu insanlar meydanlara gelebilirler, bunları kontrol etmek mümkün değil fakat onlar zaten Şanlıurfa’yı temsil etmiyorlar. Şanlıurfa kadir-i şinas bir memlekettir. Vefalıdır, Halil İbrahim’in şehridir. Kendisine hizmet eden insanlarımızı minnetle ve rahmetle yad etmiştir. Bir sepetin içinde çürük elmalar olabilir, biz büyük fotoğrafa bakmalıyız.’’ Dedi.

‘’Her zaman yanındayız’’.

Teşkilatlar olarak her zaman Bakan Çelik’in yanında olduklarını da ifade eden Cevheri ‘’Şanlıurfa’mıza Sayın bakanımızla birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz’’ dedi.

MİLLETVEKİLİ CEVHERİ'NİN DİĞER AÇIKLAMALARI....