Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına giden MEDYAURFA.COM köşe yazarı, usta gazeteci Sedat Atilla, Bakan Fakıbaba ile önemli bir röpörtaj yaptı.

Sedat Atilla’nın sorularını yanıtlayan Bakan Fakıbaba, elektrik sorunundan et fiyatlarına, Şanlıurfa’nın problemlerinden bakanlık çalışmalarına kadar birçok konuyla ilgili önemli açıklamalar da bulundu. Röpörtaj da AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’da hazır bulundu.

İşte o röportajdan çarpıcı detaylar…

‘’Ben biraz deli bir adamım’’

Ankara’da son 10 gün içerisinde DEDAŞ yönetim kurulu başkanı ve yetkilileriyle üç kez bir araya gelen Bakan Fakıbaba, Şanlıurfa’da meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili çok önemli açıklamalar da bulundu. Bir süredir vatandaşları çileden çıkaran kesintilerle ilgili konuşan Fakıbaba ‘’Ben biraz deli bir adamım. Bu iş mutlaka hallolacak. DEDAŞ vatandaşın haklı olduğu yerde aklını başına toplamalı. DEDAŞ’ın da haklı olduğu yerde vatandaş hakka uymalı’’ dedi.

Sedat Atilla-Ahmet Fakıbaba Röpörtajı

‘’Namuslu insanın elektriğini vermek zorundasınız’’

DEDAŞ’a seslenen Bakan Fakıbaba ‘’Namuslu insan parasını ödüyorsa, kaçak kullanmıyorsa elektriğini vermek zorundasınız. Buna rağmen ‘’Yok ben elektriği keserim’’ diyorsanız, o zaman bütün Şanlıurfa’nın elektriğini kesin. Gariban adamda elektriksiz kalsın, Ahmet Fakıbaba’nın da evi elektriksiz kalsın. Eskiden elektrik mi vardı, böyle devam edelim’’ dedi.

‘’Benim hemşerilerim hırsızlık yapmıyor’’.

DEDAŞ yetkilileriyle bakanlık görevine atandıktan sonra üç kez toplantı yaptıklarını belirten Fakıbaba ‘’Özel şirket var karşınızda. Diyorlar ki şu kadar kaçak elektrik kullanılıyor. Bende diyorum ki benim hemşerilerim kaçak kullanmıyor, hırsızlık yapmıyor, yapan varsa cezalandırın, elektriğini kesin. Namuslu adamın niye elektriğini kesiyorsunuz. Onun cevabını verin bana ?’’ diyorum’’ dedi.

‘’Adil olmaktan yanayız’’.

Elektrik sorununun mutlaka çözüme kavuşacağını da belirten Fakıbaba, ‘’Adaletten ve adil olmaktan yanayız. Bu dengeyi sağlamak zorundayız. Vatandaşlarımızdan ricam provokasyonlara gelmesinler.’’ Dedi.

Sedat Atilla-Ahmet Fakıbaba Röpörtajı

‘’Ben başarısız olursam, Şanlıurfa başarısız olur’’.

Bakanlığıyla ilgili görüşlerini de ifade eden Fakıbaba, Allah’ın kendilerine bahşettiği görevin üstesinden Şanlıurfalılarla birlikte gelmeleri gerektiğinin altını çizdi. Fakıbaba ‘’Ahmet Fakıbaba’yı, Ahmet Fakıbaba yapan Şanlıurfalılardır. Benim başarısızlığım, tarım bakanlığının başarısızlığı olmaz, Şanlıurfa’nın başarısızlığı olur. Ben başarısız olursam Şanlıurfalı genç siyasetçilerin önü açılmaz. Bana destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

‘’Mahçup olmamı isteyenler olabilir’’.

Fakıbaba, kendisinin başarısız olmasını, mahcup olmasını isteyen insanların olabileceğine de vurgu yaptı. Fakıbaba ‘’Bu gayet doğaldır. Siyasetçiyiz fakat doğrunun yardımcısı Allah’tır. Şanlıurfa’da bacılarımın, abilerimin, kardeşlerimin dualarının benimle birlikte olduğuna inanıyorum. Birileri başarısız olmamı isteyebilir, olayım ama ne olur ? Ben sıradan bir adamım, çeker giderim fakat bu defa Şanlıurfa’daki gençlerimizin önü kapanır. Omuzumdaki yükün farkındayım. Şanlıurfa’nın problemlerini biliyorum. Ekip halinde problemlerin çözümü için çalışıyoruz. Görevimin ağırlığını hissediyorum. Şanlıurfa’yı mahcup etmemem lazım, bu yükün altından Allah’ın izniyle el birliğiyle kalkacağız. Bayrağı Faruk Çelik’ten devraldım. Sağolsun memleketimize önemli katkıları oldu, teşekkür ediyorum. Benden sonra da bayrağı bir Şanlıurfalı kardeşimize devr edelim, o zaman desinler ki Şanlıurfalılar bu işi beceriyorlar’’ dedi.

Sedat Atilla-Ahmet Fakıbaba Röpörtajı

‘’Elimde olsa bu akşam Şanlıurfa’ya gelirim’’.

Şanlıurfa’ya ilk fırsatta gelmek istediğini de anlatan Fakıbaba, Şanlıurfa’ya ne sıklıkta geleceğini de açıkladı. Fakıbaba ‘’Şanlıurfalı hemşerilerimiz zannetmesinler ki Şanlıurfa’yı bıraktım. Sadece tarımla, hayvancılıkla ilgileniyorum. Şanlıurfa’yı bırakmamız mümkün değil. Sıkıntılarımızı biliyoruz fakat bunların 10 günde, 1-2 ayda çözülmesini beklemek iyimserlik olur. Bakanlıkta düzeni sağlamak için uğraşıyorum. Bakanlık koltuğuna henüz kısa bir süre önce oturdum. Bu süre zarfında en az 5-6 kez Milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelip, il başkanımızla, büyükşehir belediye başkanımızla, valimizle ciddi bir şekilde kentimizin sorunlarını ele aldık. Milletvekiliyken haftada bir kez geliyordum, şimdi ayda bir kez geleceğim. Her gelişimde sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm vatandaşlarımızla buluşacağız’’ Dedi.

‘’Fırsatçılara geçit vermeyeceğiz’’

Bakan Fakıbaba, Gazeteci Sedat Atilla’nın edindiği önemli bir bilginin gerçekliğini de doğruladı. Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Et stoğu yapan fırsatçı şirketlere baskın yapıldığı doğru mudur ?’’ sorusuna da yanıt veren Fakıbaba ‘’Doğrudur. Kesinlikle taviz vermiyoruz. Ben her zaman haklının yanındayım. Üreticiye, besici arkadaşıma, kasap arkadaşıma, bu işin sanayisini dürüstçe, yürekten yapan insanlara her zaman saygım var. Küçük, büyük fark etmez, namusuyla bu işi yapana her zaman destek vereceğiz. Bu işin üçkağıtçılığını yapan, havadan para kazanmak isteyen, gariban yarım kilo et alırken onu 400 grama düşüren adamın da peşinde olacak, karşısında duracağız’’ dedi.

Sedat Atilla-Ahmet Fakıbaba Röpörtajı