Bir milyon vatandaşın oylarıyla belirlediği 2017 Altın Palmiye Ödülleri sahiplerini buldu. 'Yılın Büyükşehir Belediyesi' Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kazandı.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Türkiye Altın Palmiye Ödülleri Zincirlikuyu'da bulunan bir oteldeki törenle sahiplerini buldu. Halkın oylarıyla sinema, televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin belirlendiği törene Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve çok sayıda davetli katıldı. Sinema, televizyon ve müzik camiasının önemli isimlerinin katıldığı töreni Vatan Şaşmaz ve Ece Uzun sundu.

Ödül töreninden önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından davetlilere çiğ köfte ikram edildi. İkramın ardından ödül törenine geçildi.

Bir milyon vatandaşın oylarıyla belirlediği 2017 Altın Palmiye Ödüllerinde yüzde 51.69 oy'la Büyükşehir Belediye Başkanları içerisinde birinci olan Başkan Çiftçi ödülünü sanatçı İzzet Yıldızhan'ın elinden aldı. Şanlıurfalılar adına ödül aldığını belirten Başkan Çiftçi: "Oylamaya katılan ve oy veren herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa 12 bin yıllık tarihiyle geleceğe ışık tutuyor" diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

15 Temmuz Şehitlerine adanan 2017 Altın Palmiye Ödülleri şöyle:

Yılın Büyükşehir Belediyesi Ödülü: Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Nihat Çiftçi

Yılın Tiyatro Ödülü: Marko Paşa Müzikaliyle Süheyl - Behzat Uygur

Yılın Sinema Ödülü: Dağ Filmi

Yılın Erkek Sinema Oyuncu Ödülü: Ahmet Kural, Murat Cemcir ikilisi

Yılın Kadın Sinema Oyuncusu Ödülü: Serenay Sarıkaya

Yılın Erkek Dizi Oyuncusu Ödülü: Oktay Kaynarca

Yılın Kadın Dizi Oyuncusu Ödülü: Deniz Çakır

Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülün: Sur İlçesi Belediye Başkanı Bilal Özkan kazandı.