Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin tarafından gönderilen yazı da Şanlıurfa’nın Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep iline bağlanması talebinde bulunuldu.

Saadettin Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği yazıda Birecik ve Halfeti ilçelerinin bulundukları konum itibariyle Gaziantep’e daha yakın olduğunu bildirdi.

23.07.2018 tarihli o yazı;

''Sayın Cumhurbaşkanım, Şanlıurfa ili Birecik ve Halfeti ilçeleri bulundukları konum ve yakınlık itibariyle Gaziantep iline daha yakın mesafededir. Şanlıurfa’ya ortalama 85 km iken uzaklık, Gaziantep’e 55 km mesafededir. Zaten yıllardır Birecik ve Halfeti halkı bütün alışveriş gibi ihtiyaçlarını Gaziantep’ten yapmaktadır.

Sadece resmi hizmetler için Şanlıurfa’ya gidip gelmektedir. Araştırma yapılırsa, Birecik ve Halfeti’de yaşayan insanların çoğu Gaziantep’te ev ve iş yeri sahibidir. Yatırımlarını bile Şanlıurfa’ya yapmamaktadır. Önemli konulardan olan sağlık sorunlarında bile, hemen Gaziantep ili hastaneleri tercih edilmektedir. Şanlıurfa’ya giden hastaların Şanlıurfa’ya giden hastaların çoğu mesafeden dolayı maalesef yolda ölmektedir. Birecik ve Halfeti ilçeleri Gaziantep’e bağlanırsa bu ilçeler, başta turizm, istihdam, sağlık ve diğer tüm imkanlardan fazlasıyla yararlanmış olacaktır. Çünkü yakın mesafe olmasından dolayı insanların gidiş gelişine, her türlü ihtiyaçlarına cevap verilmiş olacaktır. Hem Gaziantep’in bunda faydası olacak hem de Birecik ve Halfeti ilçelerinin burada faydası çok olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanım, Şanlıurfa iline bağlı olan Birecik ve Halfeti ilçelerinin Şanlıurfa ilinden alınarak, Gaziantep iline bağlanması konusunda gereken çalışmaların yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Bilgin''