Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen, Şanlıurfa’nın tarım alanlarının korunması temalı toplantı da Eyyübiye ilçesinde yapılması planlanan hizmet binası ve 810 dönümlük alanla ilgili tüm ilgililerin katılımı ile ortak bir karara varıldı.

Resim

Betonlaşmaya müsaade edilmeyecek.

AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Adil Saraç ve Urfa Çalışma Grubu Başkanı Rüştü Öcal'ın katıldığı toplantı da, 810 dönümlük arazinin 44 dönümüne kamu binası yapılması, 150 dönümüne millet bahçesi yapılması ve geri kalan alanda betonlaşmaya müsaade edilmemesi, kararına varıldı.

Resim

Tarıma dayalı projelerde değerlendirilecek.

Edinilen bilgilere göre toplantıda 810 dönümlük arazinin 44 dönümü kamu binası yapılması, 150 dönümü ise millet bahçesi yapılması şartıyla ayrıldı. Tahsis edilen söz konusu alana karşılık üniversitenin eksikliklerinin giderilmesi için belirli konularda mutabakata varıldı. Geri kalan 616 dönümün, üniversite ile istişareli bir şekilde “tarım ile alakalı” projeler için geliştirilmesine karar verildi.

‘’Kimse oraya göz dikmesin’’

AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’da burada kimsenin bu alana ticari olarak göz dikmemesi için projelerin net olarak ortaya çıkarılması ve kamuoyuna duyurulması görüşünü bildirdi.

Resim

Birçok proje yanlış.

Öte yandan toplantı da Şanlıurfa’da şimdiye kadar yapılmış önemli projelerin birçoğunun yanlış olduğu konuşulurken, burada yapılacak projenin de konunun tüm ilgilileriyle ortak fikir halinde hazırlanacağı öğrenildi.