Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına tek tip kıyafet giydirilmesine karar verilmesinin ardından toplumun farklı kesimlerinden gelen olumlu, olumsuz tepkiler sürüyor.

Konuyla ilgili bugün açıklama yapan Ekonomist Çiftçi Fatih Mehmet Bucak, hangi suçtan olursa olsun, mahkumlara tek tip kıyafet giydirilmesine karşı olduğunu söyledi.

Ceza içerisinde ceza olmayacağını ifade eden Bucak ‘’Zaten mahkumlar ailelerinden uzak, sevdiklerinden uzak izole bir şekilde yaşıyor. Spor yasağı, mektup yasağı, saç uzatmak, bıyık uzatmak gibi yasaklar ceza içerisinde ceza vermektir. Bu konuda 12 Eylül’den sonra Ulucanlar cezaevinde mücadele veren devrimci arkadaşları tebrik ediyorum. O tarihlerde sol siyasi devrimciler olmasaydı hepimiz tek tip elbise giyiyor olacaktık. Onlar dik durdular. Ellerinden geleni yaptılar. O mücadelenin sonunda tek tip elbise uygulanamadı. Dolayısıyla da bugün tekrardan tek tip elbise FETÖ bahane edilerek konuşuluyor. FETÖ’cü değil, kim olursa olsun, bir mahkuma tek tip elbise giydirmek suçtur. Burası Amerika değil, Guantanamo değil. Bizim cezaevinde insanlarımıza annelerinin örüp yolladığı kazağı giymek bile moral verir. Bu uygulama yanlıştır. Tek tipe mahkum iken de karşıydım, şimdi de karşıyım.’’ Dedi.

Bucak, bu konuda halkı duyarlı olmaya da davet etti. FETÖ bahane edilerek bu işe kılıf hazırlandığını da öne süren Bucak ‘’Yarın o elbiseyi bizlerde giymek zorunda kalabiliriz. Eskiden cezaevlerine dışarıdan malzeme getirip istediğimiz yemeği yaptırabiliyorduk. Şimdi maalesef buda yasak. İnsan mahkumken annesinin yaptığı böreği de özlüyor. Bu anti demokratik bir uygulamadır. Dışarıdan yeme, içmenin cezaevine getirilmesi kontrollü bir şekilde yapılabilir.  İyi hal gösteren mahkumlara bu ayrıcalıklar pilot bölgeler halinde uygulanabilir. ‘’ dedi.