AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin 4. Yılında TBMM’de yaşadıklarını anlattı.

Darbe gecesi olayı CHP’li bir milletvekilinden öğrendiklerini bildiren Gülpınar ‘’Misafirlikteydik. CHP’li bir milletvekilimiz bizi aradı. ‘’Darbe mi oluyor?’’ dedi. Bu devirde nasıl olur mümkün değil dedim. Televizyonu açtık. Gerçekten garip bir şeylerin döndüğünü anladık’’ dedi.

İşin ciddi olduğunu anlayınca evde oturmadıklarını belirten Gülpınar ‘’Çocukları eve götüremiyoruz. Kafamızda canlandırıyoruz, darbe olursa bizleri toparlayacaklar diye. 12 Eylül’e yetiştim. 10 yaşındaydım. O zamanlarda siyasilerin başlarına neler geldiklerini bildiğimiz için çocukları bulunduğum yerde bıraktım’’ dedi.

TBMM’ye kendi aracıyla gitmek istemediğini, misafirlikte bulundukları evin sahibiyle gittiklerini de anlatan Gülpınar ‘’15 Temmuz’dan 15 Temmuz’a değil, sürekli kafalarımızda canlanıyor o gece. Büyük bir travma yaşadık. TBMM’ye girince genel kurula doğru yöneldik. 10 dakika sonra ilk bomba atıldı. O bomba patlar patlamaz herkes galeyana geldi. Türkiye o manzarayı izledi. Akabinde 2. Sarsıntı gerçekleşti. Tahminlerin ötesinde çılgınlık, saçmalama ve her türlü hıyanetle karşı karşıya olduğumuzu gördük. Hep birlikte sığınağa yöneldik’’ dedi.

MEDYAURFA.COM