Şanlıurfa’nın sesi İstanbul’da ilk kez gür çıkacak. Bir grup Şanlıurfalı iş adamı tarafından İstanbul’da ‘Şanlıurfa Dayanışma ve Eğitim Vakfı’ kuruldu.

Yapılan mütevelli heyet toplantısında Vakfın ilk başkanı ELRUHA Otel Yönetim Kurulu Başkanı Av. Şevket Küçük seçilirken, başkan yardımcısı ise Şanlıurfa eski milletvekili Faruk Bayrak oldu. Vakfın ilk amacının Şanlıurfa'ya bir özel üniversite kazandırmak olduğu öğrenildi. Öte yandan Vakfın Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında İstanbul'da ses getirecek önemli bir etkinliğe de imza atacağı bildirildi.

Vakfın merkezi İstanbul Bahçelievler’de yer aldı. Toplantı da vakfın amacı vakıf senetlerinde; İstanbul ve diğer illerdeki Şanlıurfalılar arasında karşılıklı yardım ve sosyal dayanışmayı sağlamak amacıyla toplantı ve seminerler düzenlemek, Şanlıurfa tarihi, kültürü, sanatı, edebiyatı ve folklorunu korumak amacıyla gereken önlemleri almak, bu hususları topluma tanıtarak ve öğreterek devamlılık sağlanmasına yardımcı olmak, ulusal ve uluslararası alanlarda bu sebeplerle girişimlerde bulunmak; İstanbul’da yaşayan öğrencilere burs temin etmek; Şanlıurfa’nın kalkınması ve gelişmesi için ekonomik, eğitim ve sosyal alanlarda yatırımlarda bulunmak olarak belirlendi.

Vakfın ayrıca Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalıların menfaatleri ve ihtiyaçları doğrultusunda, sivil toplum kuruluşları baskı gruplarıyla, gerek ortak gerekse bunlardan bağımsız hareket ederek bu menfaatleri korumak amaçlı lobi faaliyetlerinde bulunacağı, siyasetçilere durumun aktarılmasını sağlayarak sorunların çözümüne yardımcı olacağı da bildirildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:
1-Mahmut Şevket Küçük
2-Mehmet Faruk Bayrak
3-Mehmet Erkan
4-Şeyh Müslüm Kayacan
5-Osman Güzelgöz

Denetim Kurulu Asil Üyeleri:
1-Fethi Şimşek
2-Hıdır Faruk Tepret
3-Mehmet Koç

Görev Bölümü:
Başkan: Av. Şevket Küçük
Başkan Yardımcısı: M. Faruk Bayrak
Muhasip Üye: Mehmet Erkan