Metin Külünk, açıklamalarında yerel seçimlerden FETÖ ile mücadeleye kadar önemli mesajlar verdi.

Şehirlerde sosyal laboratuvar olmalı.

Külünk, Şanlıurfa ile ilgili de değerlendirme de bulundu. Şanlıurfa’nın yeni yüz yıla hitap edecek şehir olarak inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Külünk, şehirlerde sosyal laboratuvarların olması gerektiğini, üniversitelerle beraber çalışabilecek, şehirlere yol yapmaktan ziyade vatandaşın imdadına yetişen bir anlayışın ortaya koyulması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanımız sokağı iyi okuyor.

Külünk, yerel seçimlerle ilgili de yaptığı açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağı çok iyi okuduğunu ve bunun yansımalarının da yerel seçimlerde kendini göstereceğini söyledi. Külünk ‘’ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran akşamı yaptığı açıklamada,’’ milletin mesajını aldık’’ ifadesini kullandı. Geçtiğimiz hafta ki konuşmasında da genişletilmiş il başkanları toplantısında da bu hususa değindi. Sokağın beklentilerini karşılayacak aday profilleriyle ya da özelleştirileri karşılayacak hamleyle yerel seçimde milletin karşısına çıkılacağı mesajını verdi. Biz Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bu mesajını esas kabul ediyoruz. Ve yerel seçimde sokağın beklentilerini karşılayabilecek, yerel yönetimlerde yeni bir akıl, yeni bir stratejiyle, sadece aday profilini değiştirmek değil, yeni bir yerel yönetim anlayışının hâkim olması önceliğimizdir. Yerel yönetimlerde artık bir strateji değişikliğine ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Yerel yönetimlerimiz insan odaklı, sosyal belediyecilik üzerinden ciddi işler yaptılar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Ancak insan kültür ve medeniyet tarzında yeni bir strateji değişikliğine ihtiyaç olduğunun farkındayız. Yeni bir yerel yönetim başarı öyküsü yazmalıyız’’ ifadelerini kullandı.

Yerel yöneticiler koruma ordusuyla dolaşmamalı.

AK Parti 26. Dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yerel yöneticilerin koruma ordusuyla dolaşmamaları gerektiğinin de altını çizdi. Yerel yöneticinin korumaya ihtiyacının olmadığını da belirten Külünk ‘’ Yerel yönetici arabasına bindiğinde arkasında koruma ordusu olmamalı. Yerel yöneticinin korumaya ihtiyacı yok. Bisikletle dolaşabilmeli, kendi aracıyla dolaşabilmeli. Sokak kendisi gibi yönetici istiyor. Biz vatandaşa giderken önümüzde engel var mı? Ama vatandaş bu rahatlığı yaşayamıyor. Dediğim gibi bunları yapmak kolay değil ama kimse de kolaya talip olmamalı. Elbette özel çalışma alanları olacak yöneticilerin fakat herkes şunu bilecek ‘ben koşulsuz belediye başkanına ulaşıyorum’ Dünya artık dikey yönetim tarzını kabul etmiyor, reddediyor. Artık dünya iletişim teknolojileri üzerinden değişime geçiyor, artık herşey telefonda artık, sosyal medyadaki arkadaşlarınız artık 40 yıllık dostlarınız gibi sizlere sıkıntılarını ulaştırabiliyor. Siz istediğiniz kadar bariyer koyun bunun bir önemi yok. Aynı mesajı her yerden alabiliyorum. Bunu okuyamayan model başarılı olamaz. O zaman ne yapmak gerekiyor, en nihayetinde yeni bir çalışma modeli, yeni yönetim modeli ortaya koymak lazım. Bu yönetim anlayışı kamu içinde geçerli olmalı. Yatay ilişki dönemine geçilmeli. Sokak bunu istiyor. Beyefendinin cümleleri de bu beklentinin fark edildiği noktasında ve bu beklentiye cevap vereceği noktasında. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız ve bu duruşundan dolayı da kendisine teşekkür ederiz. Türkiye’nin siyasii basireti hata yapmaz, hiçbir siyasetçi sokağa hata yapıyor gözüyle bakamaz. Hatayı yapan siyasetçilerdir, sokağı anlamayan, sokakla inatlaşan hata yapar, sokak kendisiyle inatlaşanı kabul etmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın iletişimdeki açıklığı, berraklığı siyaset psikolojisinde çok büyük bir değişim gerçekleştirmiştir. ‘’Cumhurbaşkanına ulaşıyoruz, size ulaşamıyoruz’’ sözünü söylettirmemeliyiz. Bende söylettirmeyeceğim’’ dedi.

Metin Külünk, FETÖ ile mücadeleyle ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu.

Milletten özür dilesinler.

Külünk ‘’Pensilvanya’ya gidip fotoğraf çektirenlerin hiç bir şey olmamış gibi davranmaması gerektiğini, milletten özür dilemeleri gerektiğini söyledi. Özeleştiri yapamayanların 17/25 Aralık’tan sonra bile Fethullah Gülen güzellemesi yaptıklarını da ifade eden Külünk ‘’Millete saygısızlık yapanları millet affetmiyor. Yargı bürokrasisinin üzerinden elinizi çekin diye açık açık konuştum. Bunları ben söylerken hepsi bilgiye dayalıydı. Gerçeğe, tespite dayalıydı. Ben sıradan bir adamım sade vatandaşım ama şunu biliyorum hangi kente giderseniz gidin sokak size doğruyu söyler. Benim durduğum yer sokağın yeridir. Hiçbirşey olmamış gibi davranmayın. Dolayısıyla bu mücadele devletin mücadelesidir. Bu devlet kimseye, hiçbir gruba kendini tek başına teslim etmez. Bu devletin hafızasında Çanakkale ruhu nasıl kalmış ise 15 Temmuz ruhu da kalmıştır’’ dedi.