MÜSİAD’ın yeni Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut oldu. Uzun yıllardır sivil toplum yapılanmasında yer alan ve son dönemde de aktif siyasetin içerisinde olan Barut’un MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanlığı görevi, kentteki sivil toplum yapılanmasına yeni bir heyecan ve soluk getirdi.

MÜSİAD Şanlıurfa Şubesinin yeni Başkanı Barut, 19. Genel Kurulda bir konuşma yaptı.

Mahmut Barut MÜSİAD Genel Kurulu

Barut, konuşmasında önemli konulara temas etti.

‘’Bu bir ayrılık değil’’

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Barut ‘’Bu meclis, görevi bize devreden güzel insanların ayrılığı vesilesiyle toplanmamıştır. Bugün bilakis MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi her devir teslimde gerçekleştiği gibi, bugün de tek vücut olmaktadır, güçlenmektedir, yeni ufuklar çizmektedir. Bugün buna şahitlik etmekten onur duyuyorum’’ dedi.

Mahmut Barut MÜSİAD Genel Kurulu

‘’Hz. Ali’nin ilim sırrına vakıf olabilmektir mesele’’

MÜSİAD Şube Başkanı Barut, Genç MÜSİAD üyeleriyle birlikte üye sayılarını iki katına çıkaracaklarını da belirtti. Asıl gayelerinin dünya ile entegre olup ticaretlerini geliştirilmek olmadığını belirten Barut ‘’Elbette girişimciliği iliklerimize kadar hissederken, 2023 hedeflerine var gücümüzle koşacağız ama asıl mesele bu değil. Elbette marka ürünler oluşturacak ihraç edeceğiz, bizler elbette araştırma raporları hazırlayacak, Şanlıurfa’mızın geleceğine ışık tutacağız, bizler elbette sektörel fuarlarla, ticari iş birlikleriyle işletmelerimizi büyüteceğiz. Elbette inovasyonu katma değerli hedefleyerek, üretim kalitemizi arttıracağız. Elbette kadrolar yetiştirecek, ekonomiye sivil topluma insan kıymetini aktaracağız ama asıl mesele buda değil. Asıl amaç erdem toplumunu zihinlere yükleyebilmektir, şefkati muhabbeti rızayi ilahiyi bulabilmektir. Mazlumun evinde pişen aşa ortak olabilmektir mesele. Medeniyetimizin doğu ve batı arasında bir denge kurabileceği; İnsaniyeti, hoşgörüyü ve ahlakı anlatabileceği anlam boşluğunu doldurabilmektir mesele. Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Farabi’nin, İbni Haldun’un, asırları aşan çağrısını anlayabilmektir. 20 yaşındaki Fatih’le, 90 yaşındaki Eyyubel Ensari’yi aynı aşkta buluşturabilmektir mesele. İbni Sina ile birlikte, Ertuğrul Gaziyle, Selahaddin Eyyübiyle, Uhud’da göğsüne o manayı siper eden Hamza olabilmektir mesele. Hz. Ali’nin o ilim sırrına vakıf olabilmektir mesele. Ömer Bin Hattab’ın, Ömer Bin Abdülaziz’in adaletindeki o şerefli manaya sahip olabilmektir, anamızı babamızı Sad Bin Evi Vakas’ın yayındaki oka kurban edebilmektir, MÜSİAD’ın kuruluş gayesi için göklere avuç avuç yükselen dualara ortak olabilmektir mesele’’ dedi.

Mahmut Barut MÜSİAD Genel Kurulu

‘’Tüm hainler aynı noktadan yönetiliyor’’

Barut, konuşmasında terör örgütlerine de yüklendi.  Türkiye’de 4 yıldır gezi kalkışması ile başlayan, 17-25 Aralık’taki hukuk darbesi, 6-8 Ekim olayları ile devam eden ve en son yaklaşık 40 yıldır alçakça ülkemizin her hücresine yayılmış olan FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin bugün de ekonomi alanında devam ettirilmek istendiğini vurgulayan Barut ‘’100 yıl önce cennet mekan Sultan Abdülhamid hanı arkasından hançerleyen alçakların torunları, bugün de sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında bütün milletimize aynı senaryoyu uygulamaya çalışıyorlar. Adına hangi terör örgütü derseniz deyin, FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ bu hainlerin aynı noktadan yönetildikleri aşikardır. Allah’ın izniyle ile, milletimizin dik duruşu, birlik ve beraberliği ile asla emellerine ulaşamayacaklar. Çünkü İslam coğrafyasının yıkılmayan son kalesi olan Türkiye Mazlum coğrafyaların umudu ve ümmetin duasındadır. Bu vesile ile vatan ve bayrak için canını korkusuzca siper eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum’’ dedi.

Mahmut Barut MÜSİAD Genel Kurulu

Teşekkür etti.

Barut sözlerinin sonunda MÜSİAD’ın geçmiş dönemde hizmette bulunan başkan ve üyelerine de teşekkür etti. MÜSİAD’ın 19. Olağan Genel Kurul toplantısının ülkemiz, milletimize ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Barut ‘’Sözlerime son vermeden evvel, bayrağı devraldığım Mehmet Çalışkan ağabeyime, Genel Başkanımız Sayın Nail Olpak’a, Yönetim Kuruluna, geçmiş dönem başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, MÜSİAD üyelerimize, bizleri bu onurlu ve mukaddes göreve layık gördükleri için şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca bu salonda heyecanımıza  ortak olan herkese teşekkür ediyorum ve diyorum ki ‘’Allah’ım bu camiayı sirati müstakimden ayırma. Allah’ım bizleri toprakları şehid kanlarıyla sulanmış olan bu aziz vatana, bu al bayrağa ve bu ümmete kalbi hizmet aşkıyla yananlardan eyle. Allah’ım sen Peygamberler Diyarı olan Şanlıurfa’mıza, hayırlı hizmetlerde bulunmayı bizlere nasip eyle. Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu’’ dedi.

HABER/FOTOĞRAFLAR: NEDİM ATİLLA

MEDYAURFA.COM