Şanlıurfa denince aklına ne geliyor ?
Şanlıurfa hak ettiği yerde mi ?
Saadet partisi hangi ittifaka yakışır ? 

Şeker fabrikalarının satış meselesi nedir ? Hepsi ve fazlası bu röpörtaj da…

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, usta gazeteci Sedat Atilla’yı Şanlıurfa’daki çalışma ofisinde ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Sedat Atilla, Eyyübiye Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘’Milli Bağımsızlık ve Türkiye’nin yükselişi’’ konferansına katılmak için kente gelen Metin Külünk ile bir röpörtaj daha gerçekleştirdi.

Milli ve yerli duruşu, Türkiye’nin geleceğine ilişkin önemli tespitleri ve açıklamalarıyla, tespitleri sosyal medyada paylaşım rekorları kıran Külünk, yine önemli açıklamalar da bulundu.
Sedat Atilla-Metin Külünk Röpörtajı

İşte o röpörtaj…

1-ŞANLIURFA DENİNCE AKLINIZA NE GELİYOR ?

‘’Şanlıurfa teslimiyetin adresidir’’

Yeniden yükseliş, küllerimizden doğuşumuz geliyor. Şanlıurfa, Allah’a bütün sebepleri bir tarafa bırakarak teslim olmanın adresidir (İbrahim-i teslimiyet). Allah’a koşulsuz, şartsız teslim olan, Allah’ı kendisine vekil kılan, İbrahim’in mekanında, bir kez daha rabbimize koşulsuz teslim olmanın adı olduğumuzda hiç tereddütsüz, İbrahim’e ikram edilen tüm nimetler, ümmete ve aziz milletimize ikram edilecektir. Şanlıurfa’da bunu adresidir.
Sedat Atilla-Metin Külünk Röpörtajı

2-BATI’DAN ŞANLIURFA NASIL GÖZÜKÜYOR ? İNSANLAR TANIYOR MU SİZİN ANLATTIĞINIZ ŞANLIURFA’YI

‘’Şanlıurfa bir medeniyetin ana rahmidir’’

Şanlıurfa’ya Türkiye’nin neresinden bakarsak bakalım, bir medeniyetin ana rahmidir. Medeni bir şehir olarak biliniyor, görülüyor. Batıdan bakarsak Şanlıurfa’nın istiklal savaşı sürecinde, hem de geçmiş tarihi itibariyle, şehirli fotoğrafı açık bir şekilde insan ve toplum yapısında kendini ifade ediyor. Şanlıurfa eşittir medeni olmaktır.

Sedat Atilla-Metin Külünk Röpörtajı

3-SİZCE ŞANLIURFA TÜRKİYE’DE HAK ETTİĞİ YERDE Mİ ?
‘’Şanlıurfa kendini İpekyolu’na hazırlamalı’’

Türkiye birçok hak ettiğine gecikmiş olarak kavuştu. Doğal olarak Şanlıurfa’nın önünde önemli bir fırsat var. Bugün Viranşehir’de İpekyolu’nu konuştuk. Şanlıurfa kendisini İpekyolu’na hazırlamalıdır. Şanlıurfa çok ciddi bir genç nüfusa sahip. Bu genç nüfusa sahip olmak fırsattır. Bu genç nüfusu tarıma dayalı sanayi ile birleştirdiğimizde, önümüzdeki yüz yılda İstanbul’un özeti olacaktır. Modern İpekyolu dünyada yeni bir ticari küreselleşme başlatacak. Dünyayı 100 yıl etkileyecek bir proje hazırlıyorlar. 2013’te yapılan anlaşma ile tarihi İpekyolu yeniden canlandırılacak. Bunun oluşturacağı gücü iyi okumaz, iyi hazırlanmazsak yarın da kendimizi göremeyiz. Şanlıurfa mutlak surette inanıyorum ki master planları gerçekleştirilmiştir, İpekyolu’nun ortaya çıkaracağı dünyanın yeni boyutunda kendi payına düşeni alacak ve üzerindeki birçok bulunduğu noktadan gayretine gayret katacaktır.
Sedat Atilla-Metin Külünk Röpörtajı

4-GÜNDEMDE İTTİFAK VAR. SAADET PARTİSİ HANGİ İTTİFAKA YAKIŞIR ?

‘’Saadet’in tabanı Cumhurbaşkanımızın yanında olacaktır’’

Saadet Partisi'nin tabanının durduğu yer milli ittifak çizgisidir. Saadet Partisi’nin tabanı, Saadet Partisi yönetiminden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sayın Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz akşamından itibaren durduğu yer olarak Milli Siyaset ve İttifak Çizgisinde durmasını beklemektedir. Şayet Saadet Partisi ve yönetimi tabanının sesine kulak verip, bu ittifak çizgisinde durursa taban, Saadet Partisi yönetimiyle birlikte bu hatta olur. Saadet Partisi yönetimi bu ittifak çizgisinde durmaz, PKK’lılar ile Afrin’de evlatlarımızın kanını döken PYD çizgisiyle, FETÖ çizgisiyle aynı hatta kendisini ifade etmeye kalkarsa, ben inanıyorum ki Saadet Partisi’nin tabanı Milli İttifak çizgisinde sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olacaktır.

Sedat Atilla-Metin Külünk Röpörtajı

5-YİNE GÜNDEMDE OLAN ŞEKER FABRİKALARININ SATIŞ MESELESİ NEDİR ?

‘’Türkiye tarımdan vazgeçemez’’

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu konuda attığı adımların mutlaka bir gerekçesi vardır. Toplum olarak soğuk kanlı bir şekilde, bu gerekçeleri bilmek ve görmek çok değerlidir. Türkiye tarımdan vazgeçemez. Mutlaka Türkiye şeker fabrikalarının ardından şeker noktasında olması gereken yatırımlarla mutlaka buluşacaktır. Türkiye toprağından vazgeçemez, tarımından vazgeçemez. 200 milyonu nüfusu besleyecek kadar güçlü bir toprak parçasına sahip olan Türkiye hem şeker hem de buğdayda, tüm tarım ürünlerinde mutlaka dünyadaki gelişmelere bağlı olarak kendini yenileyecek çok daha iyi noktaya varacak.

Sedat Atilla-Metin Külünk Röpörtajı

6-TÜRKİYE VE ŞANLIURFA’YA MESAJINIZ ?
‘’Fetret dönemi bitti’’

Fetret dönemi bitti. Türkiye yükselişte. Türkiye’nin önünde bundan böyle hiçbir güç duramayacaktır. Dünya kendinin yeni dengesini arıyor. Bu dengenin oluşması uzun bir zaman alacaktır. Tüm mesele şu; Bu denge oluşurken Türkiye zaman kaybetmemeli. Önüne gelen bu tarihi fırsatı kaybetmeden, gelecek yüz yılda her bir vatandaşımızın müreffeh bir şekilde yaşadığı iddialı bir Türkiye’nin bir fotoğraf karşımızda duruyor. Şanlıurfa’da bu güçlü fotoğrafın en önemli adreslerinden birisidir, olmaya devam edecektir. Son 15 yılda Şanlıurfa’ya yapılan yatırımların toplam değerinin 35 milyar olduğunu görüyoruz. Daha fazlası olmalı. Daha çok olmalı. Nüfusun yüzde 70’ninin genç olduğu şehrimizden bahsediyoruz.

Sedat Atilla-Metin Külünk Röpörtajı

İLGİLİ HABERLER 1-
*Okul arkadaşları Külünk ve Beyazgül, yıllar sonra hasret giderdiler
*Ekinci, Belediyecilik Hizmetlerini Külünk'e anlattı
*Metin Külünk, Sedat Atilla'yı ziyaret etti

SEDAT ATİLLA & METİN KÜLÜNK RÖPÖRTAJLARI


-


_


İLGİLİ HABERLER
http://www.medyaurfa.com/gundem/metin-kulunk-eyyubiye-nin-ev-sahipliginde-konferans-verdi-h66600.html
-

-

-

-

-

-

-