MEDYAURFA.COM köşe yazarı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Gazeteci Sedat Atilla’ya GAP Projesi ile ilgili değerlendirmeler de bulundu.

Özkaldı, kendisini makamında ziyaret eden Gazeteci Sedat Atilla’nın sorularını yanıtladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı

Her ilçemiz içme suyuna kavuşacak.

Müsteşar Özkaldı ‘’Hiç bir ilçemizi içme susuz bırakmayacağız’’ dedi. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Siverek İçme Suyu Arıtma Tesisinin bitirilmesiyle birlikte, ilçenin uzun yıllar içme suyu sorunu olmayacağını ifade eden Özkaldı ‘’Önümüzdeki dönem Siverek İçme Suyu Arıtma Tesisi’’ hizmete girecek. DSİ olarak Enerji, Sulama, İçme Suyu ve Çevre sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. İçme suyunda hiçbir ilimiz ve ilçemiz susuz kalmayacak. 1053 sayılı yasa ile sadece Ankara, İstanbul, İzmir ve nüfusu 100 binin üzerindeki illerden sorumluyduk. Hükümetimiz 2007 yılında bu yasada revizyon yaptı. Nüfus kriteri kaldırıldı. Nüfusu 100 bini aşsa da aşmazsa da içme suyu olmayan ilçe kalmayacak’’ dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı

Ülkemizin en büyük kalkınma projesi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, GAP Projesi ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Özkaldı ‘’GAP Projesi ülkemizin en büyük entegre kalkınma projesi’’ dedi.

GAP Projesine önceki hükümet dönemlerinde bir takım yatırımların yapıldığını fakat ağır aksak yürüdüğünü de belirten Özkaldı ‘’GAP Eylem planı Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2008 yılında Başbakanlık döneminde Diyarbakır’da ilan ettiği GAP Eylem Planı ile ivme kazandı. GAP Projesi 2019 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun desteği ile tamamlanacak. Proje bitirildiğinde enerji olarak 2 milyar dolarlık bir fayda sağlayacak ülkemize. İçme suyunda 350 milyon dolarlık fayda sağlayacak. Sulama, içme suyu ve enerji faydalarının yanı sıra özellikle barajlarla birlikte diğer alt yapı hizmetleri de gelecek. GAP Eylem Planı içerisinde tüm bakanlıkların görevleri var. Proje Şanlıurfa ve diğer illerimize de hayırlı olsun inşallah’’ dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı

Şanlıurfa tarih kokuyor.

Müsteşar Akif Özkaldı, MEDYAURFA.COM aracılığı ile Şanlıurfa’ya selam da gönderdi. Özkaldı ‘’Tarih, kültür, medeniyet, misafirperverliğin şehri Şanlıurfa’yı çok seviyoruz’’ dedi. Şanlıurfa’nın çok önemli tarihsel zenginliklerinin olduğunu belirten Özkaldı ‘’Çok köklü bir geçmişe sahip. Tarih, medeniyet kokan bir şehrimiz. GAP Projesi ile birlikte uzun yıllar Şanlıurfa’da çalışma imkanımız oldu. 1986 yılında DSİ’de göreve başladığımdan, Genel Müdürlük görevime kadar her kademede Şanlıurfa’ya geldim. Projelerinde az, çok emeğim var. O yıllardaki Şanlıurfa ile şimdiki Şanlıurfa’yı mukayese edince, gelişmeyi görünce mutlu oluyoruz’’ Dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı