Uzun yıllar AK Parti çatısı altında aktif siyasette yer alan Urmak, Milletvekili aday adaylığı süresince ziyaretlerini sürdüreceğini belirtti.

Urmak, ''Bu memleketin bir evladı olarak ve AK Partinin bir neferi olarak aday adaylığı müracaatımızı gerçekleştirdik, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Yıllardan beridir bu davaya gönül verdik ve hizmetlerimizi bu yönde gerçekleştirdik. Ülkemizin zorlu bir dönemden geçtiği bu süreçte milletin sevdasıyla büyüyen ve bu kutlu yürüyüşe ışık tutan AK Parti ile daha güzel yarınlara kavuşması için, daha da güçlenen bir Türkiye için bu yolda bende varım'' dedi.

Milletimize, memleketimize ve davamıza daha çok fayda sağlamak amacıyla bu yola girdiklerinin altını çizen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, bu memleketin sevdalılarından biriyim. Bu görevin sorumluluğu çok ağır, bunun bilincindeyim. Bu seçimde en önemli konu 24 Haziran akşamı Millet olarak başımızı yastığa rahat koymamız ve Ülke olarak 25 Haziran sabahı huzurlu bir güne uyanmamızdır. Şimdiye kadar olduğu gibi her koşulda bu mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Hakkımızda hayırlı olanı rabbim nasip eylesin, hizmetinde bulunduğum AK Partimizin teşkilatımızın değerli mensupları Ana Kademe, Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyelerinden, hemşerilerimden dostlarımdan dua ve destek bekliyorum. Temayül yoklaması sıra numaram 240. Ayrıca aday adayı olan bütün kardeşlerimize başarılar diler sonucun hayırlara vesile olmasını temenni ederim, dedi.

NUSRET URMAK KİMDİR?
Nüsret URMAK, Jeoloji Yüksek Mühendisi. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Askerlik görevini 1996 yılında Bingöl’de Yedek Subay olarak yaptı. İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Kurucu Üyesi ve Müşavere Heyetinde görev yapmakta, evli ve üç çocuk babasıdır.

AK Parti çatısı altında 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti Şanlıurfa Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Bu dönemde Belediye Meclisi Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Ulaşım Komisyonu Başkanlığı yaptı.Yine Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevini yaptı. 2009-2012 AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyaset Akademisi Koordinatörlüğü yaptı. 2012-2014 AK Parti Şanlıurfa AR-GE den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. 2009 Yerel Seçimler, 2010 Referandum, 2011 Genel Seçimler, 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezinde görevler aldı.  1994-2015 yılları arası Toprakkale-İskenderun Otoyol İnşaatı ve Gaziantep-Şanlıurfa Çevre Yolu İnşaatı işlerinde Büyük-Küçük Sanat Yapıları ve Alt Yapı İşleri, Konut Yapıları ve Mühendislik Projeleri taahhüt işlerinde yönetici olarak görev yaptı. 

Uzmanlığı İnşaat, Altyapı, Ulaşım ve Jeoloji olan URMAK’ın Tarih, Ekonomi  ve Yerel Yönetimler konuları ise ilgi alanıdır.
Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi'nin Danışmanlık görevinde iken BELSAN Genel Müdürlüğü görevine atandı. 24 Haziran 2018 Genel Seçiminde Milletvekili Aday Adaylığı müracatı için BELSAN Genel Müdürlük görevinden istifa etti.