Ordu’nun Korgan ilçesinde Geleneksel 64. Orman Gülü Kültür ve Sanat Festivali Yağlı Güreş Müsabakalarında ağalık yarışması düzenlendi.

Birçok iş insanının katıldığı yarışmada bir iş adamı da yarışmayı kazandı. Meblağın yüksek olması nedeniyle iş insanı parayı ödeyemedi.

Uzun yıllardır festivallerde geleneksel haline gelen ağalık yarışmasının geleneksel yapısı bozulmasın diye ağalık sembolik olarak Korgan Kaymakamlığı tarafından devir alındı.

Yağışlar içme suyu barajlarında doluluk oranını artırdı Yağışlar içme suyu barajlarında doluluk oranını artırdı

Bunun üzerine muhalefetteki bazı milletvekilleri ve yayın organları tarafından Ordu Valisi Tuncay Sonel’e ‘1 milyon TL para verip ağa oldu’ suçlamaları yöneltildi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel tarafından yapılan açıklama da iddialara yanıt verildi. Açıklama da ‘Herhangi bir bedel ödenmedi. Sadece 1 milyon TL Korgan halkının hizmetlerine sunulmak üzere ilçeye yatırım planlaması değerlendirilmiştir.

Bu meselenin ‘para verdi ağa oldu’ şeklinde yansıtılmasının gerçeklikle alakası yoktur. İlimizde huzurlu ve güzel geçen bu bayramda bu tarz yalan haberlerle bayramın tadını kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur’ denildi.

Ordu’da vatandaşlarda Vali Tuncay Sonel’e sahip çıktı. Vatandaşlar bu tür haberleri yayan ve iftira kampanyası düzenleyenlere tepki gösterdi.

Vatandaşlar sosyal medyadan yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi;

Güneş balçıkla sıvanmaz.

Ordu'ya geldiği günden itibaren bildikleri halde Sn. Valimizin yaptığı binlerce güzel hizmetten bir tanesini dahi yazmayıp; Sn. Valimizi kamuoyu önünde yalan, iftira ve algı ile itibarsızlaştırmaya çalışan sözde gazeteci kılıklı tetikçileri nefretle kınıyorum.

Ordulular olarak ülkemize katkı sağlayacak tek bir doğru haber dahi paylaşmayan gazeteci kılıklı tetikçilere yedirecek Valimiz yok bizim. Bu haberi servis eden, yazan, paylaşan akıl fukaraları bunu iyice bellesin.

Bu haberi servis eden Ordulu olamaz...

Gerçekler ve yalanlar.

Sn. Valimizin şeffaflığı bazı kellerin şapkasını düşürüp, kelliğini ortaya çıkarıyor. Şapka düştü kel göründü misali.

Peki anlarlarmı, ya da utanırlarmı?

Asla...

Yolunu şaşırmış çakallar hangi kümese çökeceğini bilemez ve avcıya yem olur.

Bu çakallarıda Ordulular yakalayıp sobeledi.

İstediklerini yapsınlar, artık yemiyoruz...