Pegasus Havayolları, uçak biletini alan yolcusunu iptal ve ücret iadesi konusunda mağdur etti.

Başından geçen deneyimi anlatan MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Nedim Atilla, Pegasus Havayollarına tepki gösterdi.

24 Temmuz gecesi İstanbul’dan Şanlıurfa’ya uçak bileti alan ve aynı gece saat 00.00’dan önce iptal işlemi gerçekleştiren Nedim Atilla, Pegasus Havayollarının iade bedelini eksik gerçekleştirdiğini bildirdi.

Atilla yaşadıklarını şu sözlerle anlattı;

24 Temmuz gecesi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Şanlıurfa GAP Havalimanına bir yetişkin bir çocuk toplam bedeli 830 TL olan bilet aldım. Aynı gece saat 00.00’dan önce FLY PGS web sitesinden bilet iptali gerçekleştirdim. İade edilecek tutar bilet tutarının tamamı gözüküyordu. İade edilecek tutar sayfasında geri ödenecek olan ücrette herhangi bir kesinti yapılacağı ibaresi yer almıyordu. Şayet böyle bir uyarı çıksaydı bileti iptal etmeyecektik.

PEGASUS HEM YANILTTI HEM MAĞDUR ETTİ.

Pegasus Havayolları yolcusunu hem yanılttı, hem mağdur etti. Bilet sahibi olan eşim iki kez iletişim merkeziyle görüştü. Talep oluşturdular. Görüşmelerinin ses kayıtları sistemde mevcuttur. İletişim hattında ilk görüştüğümüz çalışan iade edilecek toplam tutar 831 TL gözüküyorsa tamamın geri ödenmesi gerektiğini belirttiler. Hatta internet sitelerinde sorunların olduğunu ve böyle aksaklıkların yaşandığını bildirdiler. Daha sonra bir kişi daha aradı. Kesinti yapıldığını söyledi. Yardımcı olamayacaklarını belirterek web sitesindeki iletişim bölümünden konuyu yazmamızı istedi. Konuyu oraya da yazdık. Daha sonra yazan ve talep oluşturan eşimin email adresine bir gönderi geldi. Email de hata ekranının görselini paylaşımızı istiyorlardı. Biz herhangi bir hata almadık. Hata görmedik.

PEGASUS UYARI VERMEDEN KESİNTİ YAPTI.

Pegasus uyarı vermeden, bizi yanılttı. 140 TL gibi komik bir rakam iadesinde bulundu. Bunu yapan firmanın insan kaynaklarında politikasında ‘Pegasus‘un başarısını sürdürülebilir kılmak ve daha ileri bir noktaya taşımak amacıyla adil, şeffaf, duyarlı, yenilikçi insan kaynakları stratejileri geliştirmek ve bunları hayata geçirmektir’ yazıyor.

Bu nasıl şeffaflık ?

Bu nasıl bir ticari ahlaktır. Konuyla ilgili hukuki haklarımı da kullanacağım. Pegasus havayollarını bir daha asla tercih etmeyeceğim.