Sabri Çepik karşıladı.

Dün gece saatlerinde Şanlıurfa’ya gelen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Urfalı avukat Sabri Çepik karşıladı.

ELRUHA’da konakladı.

Geceyi ELRUHA Otel’de geçiren Feyzioğlu, Paşabağı mahallesinde yaptırılan 4 katlı yeri Baro binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Feyzioğlu’nun yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Çepik ve çevre illerin baro başkanları ile avukat katıldı.

Şanlıurfa’yı anlatmakla bitiremezsiniz.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Çepik, açılışta bir konuşma yaptı. Şanlıurfalı Avukat, meslektaşlarına memleketini anlattı. Çepik ‘’Arkeoloji, dünyanın başka bir yerinde milattan önce 10 bin yıllarına ait bulgulara rastlamadıkça, Şanlıurfa dünyanın en eski kenti olmayı sürdürecektir’’ dedi. Dinler tarihinde tek tanrıcılık dinini ortaya atılmış ilk kentinin de Şanlıurfa olduğunu belirten Çepik ‘’Şanlıurfa, dünya bilim otoritelerinin kabül ettiği dünyanın 12 dahisinden biri olan EL BATTANİ’nin de kentidir. Şanlıurfa’nın ilklerini saymakla bitiremezsiniz. Güzel şehrimize hoşgeldiniz’’ dedi.

Bin yıllık bir hayali gerçekleştiriyoruz.

Şanlıurfa Barosunun yeni tesisiyle ilgili de düşüncelerini dile getirdi. Şanlıurfa Barosu avukatlarının bin yıllık hayalini gerçekleştirdiklerini ifade eden Çeğik ‘’Duygularımızı ifade etmenin tarifi yok. Yeni baro binamız Şanlıurfa’ya hayırlı olsun. ‘’ dedi.

Saçlarım biraz daha ağardı.

Av. Sabri Çepik, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine başlamasının ardından, saçlarının biraz daha ağardığını söyledi. Avukatlık mesleğinin zorluğuna vurgu yapan Çepik ‘’Türkiye Barolar Birliği üyesi arkadaşlarım, bana bu görevi tebliğ ettiler. Sonrasında Ahmet Arif’in dediği gibi ‘’BEN NE ATAŞA DÜŞTÜĞÜMÜ İYİ BİLİYORUM’’. Baro başkanlarımızın talepleriyle, uykusuz gecelerde, zaten ağarmış, kırlaşmış saçlarım biraz daha ağardı’’ dedi.  

Tecrübeli hakimlere ihtiyaç var.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu açılışta katılımcılara hitap etti. Ulusal gündemle ilgili açıklamalar da bulunan Feyzioğlu ‘’Hain terör örgütünün devlet kadrolarına sızması ve bu sızma harekatına karşı yürütülen temizlik sebebi ile önemli bir kadro açığı meydana gelmiştir. Yargıdaki kadro açığını kuşkusuz zaman içerisinde gidereceğiz ancak tıpkı F16’ları uçuracak pilot ihtiyacı ne kadar acil ise Türkiye’nin tecrübeli hakimlere ihtiyacı da o kadar acildir” dedi.

Birlik ve beraberlik devam etmeli.

15 Temmuz darbe girişiminin birlik ve beraberlik ruhuyla püskürtüldüğünü ve bu birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğini ifade eden Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Hepimiz altında kalırız.

Devlet yıkılırsa hepimiz altında kalırız ama devletin yıkılmaması için de adalet mülkün temelidir cümlesini iyi anlamamız, özümsememiz lazım. 15 Temmuz şerrinden hep birlikte bu hayrı çıkarmaya mecburuz. Devletin birliği adaletin adil olması eğer ana fikir ise aynı saftayız ve hepimiz aynı taraftayız. Barolarımızla birlikte gazi meclisimizi ziyaret ettik. Biz makamları ve kurumları ziyaret ederiz.

Hiç kimsenin tapulu malı değil.

Makamlar ve kurumlar hiç kimsenin tapusunda değildir. Ne bizim tapumuzdadır ne de bir başkasının. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın yanına gittik dedik ki devlet zor durumdaysa ve devlet bir küresel saldırı ile karşı karşıyaysa biz hiç kuşkusuz devletin yanındayız. Devletin tanımladığımız gibi bir devlet olarak işlemesi için varız, biriz hep beraberiz. 15 Temmuz bu birlik ve beraberlik ruhu sayesinde püskürtüldü. Elbette nazik cümleler kuracağız. Elbette yapıcı konuşacağız ve elbette yapıcı konuşmalar bekleyeceğiz.’’dedi.

Adli yıl açılışına neden katılmadı ?

Feyzioğlu, açıklamalarında Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki adlı açılış yıla neden katılmadıklarını da anlattı. Feyzioğlu ‘’Bir adli yıl açılış töreninde hep birlikte olmadık. Birlik ve beraberlikler her konuda aynı düşünüleceği anlamına gelmez. Belki biz katılmamayı doğru gördük belki bazıları keşke katılsaydı dedi. Adli yıl açılış törenine katılması konusunda kendi içimizde ve baro başkanlarımız arasında toplumla farklı farklı düşünceler ortaya konulmuş olabilir ama farklı olan şudur 15 Temmuz’da yakalanan birlik ve beraberlik ruhu hiçbir şekilde kaybedilmemelidir ve her daim diyalog kanalları açık tutulmalıdır. Yeni kapı ruhu siyasi parti liderlerinin Cumhurbaşkanı makamında buluşması ve Türkiye’nin her yerinde baro başkanlarının bu birliğe destek vermesi Türkiye’ye küresel saldırı karşısında zaman kazandırmıştır. Ama sanmayın ki tehlike ve tehdit geçmiştir. Tehlike ve tehdidin kalıcı olarak bertaraf edilmesi için atılacak daha çok adım vardır. Bunun için çoğulcu katılımcı demokrasimizi geliştirmek, taşıyıcı kurumları yeni baştan inşa etmek ve hiç kuşkusuz adalet mekanizmamızı halkımızın yüzde yüzünün güvendiği hale getirmek zorundayız” diye konuştu.