Şanlıurfa'da, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması protesto edildi.

Merkez Eyyübiye ilçesindeki Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına tepki gösterdi.

Sık sık "Kahrolsun ABD", "Kahrolsun İsrail" ve "Müslüman uyuma Kudüs'e sahip çık" sloganları atan, aralarında kadınlarında bulunduğu grup, tekbir getirdi.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, ABD'nin kararını "pervasızlık ve had bilmezlik" olarak gördüklerini söyledi.

Filistinlilerin haftalardır Gazze sınırında siyonist rejime karşı mücadele verdiğini vurgulayan Coşkun, "Bizler Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları olarak Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı zulme sessiz kalmamak ve seslerine ses katmak amacıyla bir aradayız. Amerika'nın elçiliğini Müslümanların harem-i şeriflerinden olan Kudüs'e taşımasını kabul etmediğimizi, elçiliğin açılış merasiminin Nekbe gününe denk getirilmesini lanetlediğimizi ve kınadığımızı Şanlıurfa'dan dünyaya duyuruyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması Siverek ilçesinde de protesto edildi.

Güzelkuyu Meydanı'nda toplanan grup, "Kudüs Müslümanlarındır" yazılı döviz ve pankartlar açarak basın açıklaması yaptı.