Kulan: "Meyve yetiştiriciliğini çok seviyorum. Tarlamda farklı ürünler yetiştirmeye çalışıyorum"

Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Aziz Kulan, deneme amaçlı tarlasına ektiği muz fidelerinden ürün almayı başardı.

Kulan, geçen yıl Antalya'dan aldığı muz fidelerini tarlasına deneme amaçlı dikti. Bu yıl yaklaşık 3 metre uzayan fideler, yaklaşık 20 kilo ürün verdi.

Kulan, gazetecilere yaptığı açıklamada, meyve yetiştirmeye çok sevdiğini bu nedenle bahçesine hobi olarak yeni ürünler yetiştirmeye çalıştığını söyledi.

Ceylanpınar'ın karasal iklime sahip olduğunu buna rağmen ilçede ilk defa muz yetiştirildiğini belirten Kulan, şunları kaydetti:

"Meyve yetiştiriciliğini çok seviyorum. Tarlamda farklı ürünler yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen yıl muz ekmeye karar verdiğim zaman fidelerini Antalya'dan getirdim. Geçen yıl güzel bir verim elde ettim. Bu yıl da üretime devam ettim. Bu yıl yine güzel bir başarı elde ettim. Her yıl muz yetiştirmeyi düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl birçok kişiye muz fidesi verdim. Bu yıl Ceylanpınar'da benim verdiğim fideler yetişmeye başladı. Onlar da önümüzdeki yıl inşallah verim elde ederler. 2 yıl önce tarlama kestane ektim. Şu anda kestane ağacım 3 yaşına girdi. Ondan da önümüzdeki yıl verim elde etmeyi umut ediyorum. Hemen hemen her meyveyi merak ederek ekmeye çalışıyorum. Tarlamda 150'ye yakın çeşitli meyvelerden oluşan ağaçlarım var."