Türk Hava Yolları, Twitter hesabında filosuna kattığı yeni uçağına vereceği ismi vatandaşlara sordu.

4 tarihi yerin ismi ankete açıldı.

Bugün resmi Twitter hesabından anket açan Türk Hava Yolları, yeni uçağı için kullanıcılara 4 tarihi yerin ismini sundu.

Göbeklitepe’de yer aldı.

Ankette, Şanlıurfa’da yer alan dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’de yer aldı.
Göbeklitepe’nin yanı sıra, Perge (Antalya), Assos (Çanakkale), Zeugma (Gaziantep) de yer aldı.

Urfalılardan oy verin çağrısı.

Şanlıurfa’da resmi erkan ve sosyal medya kullanıcıları Göbeklitepe’ye oy verilmesi için Twitter kullanıcılarına çağrı da bulundu. Ankette, Göbeklitepe’nin önde gittiği görülürken, anketin 2 gün sonra sonlanacağı öğrenildi.

Şirketin tarihine geçecek.

Öte yandan THY’nin isim vereceği uçağın ‘’Rüya Uçak’’ olarak adlandırıldığı bilgisine de ulaşıldı. İlk Boeing 787-9 Dreamliner uçağın yarın İstanbul’a iniş yapacağı belirtildi. TC-LLA kuyruk tescili özelliği de bulunan uçak şirketin de tarihine geçecek.

İlk tarifeli uçuş Antalya'ya.

THY, rüya uçağı teslim almasıyla birlikte ilk tarifeli uçuşunu Antalya'ya gerçekleştirecek. Sefer programına göre THY’nin Boeing 787-9 tipi uçaklarının ilk dış hat uçuşları ise 17 Temmuz’da İstanbul’dan Denpasa’ya (Bali), 8 Ağustos’ta İstanbul’dan Washington’a, 10 Eylül’de İstanbul’dan Bogota-Panama City’ye ve 11 Eylül’de de İstanbul’dan Atlanta’ya olacak.

Koltuk tasarımı ile dikkat çekiyor.

THY’nin yeni yolcu uçağının hedefinde konfor olduğunun altı çizildi. Business sınıfı tasarımında önemli değişikliklerin yapıldığı uçağın her koltuğundan koridora çıkış yapılabilecek.  THY’nin Boeing 787-9 tipi uçağının business sınıfı 30, ekonomi sınıfı ise 270 yolcudan oluşuyo. Yeni kabin içi tasarımla ilk defa 1-2-1 konfigürasyonda tüm yolculara koridor erişimi imkanı sunulacak.Yeni tasarımda karartılabilen pencereler, daha geniş uçak penceresi, özel aydınlatma, özel Comfort Zone, basınçlı kabin(pressured cabin) özelliği ve tuvaletlerde yenilikler yapıldı. Boeing 787-9 tipi uçağın uzunluğu 63 metre, kanat genişliği 60 metre ve yüksekliği 17 metre...Uçağın menzili ise 14 bin 140 kilometre.Boeing 787’lerin günümüzün aynı büyüklükteki uçaklarından yüzde 20 daha az yakıt tükettiği, diğer uçaklara kıyasla yüzde 20 ile yüzde 45 arasındaki oranda daha çok kargo taşıyabildiği belirtiliyor.

MEDYAURFA.COM

OY VERMEK İÇİN TIKLAYIN