Jandarma’nın 178. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı’nda verilen iftar yemeğinde konuşan Albay Timuroğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, mübarek ramazan ayında jandarma teşkilatının kuruluşunun 178’inci yıldönümünü kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programa katılanlara teşekkür etti.

Albay Timuroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

‘’Tarihi başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlığındayız.

Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur.

Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristlerle mücadele harekatı icra eden Jandarma, emniyet teşkilatımız ve diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde, bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletin yanında, sorumluluğuna tevdi edilen görevleri yerine getirmiş, daha etkin ve mücadele ruhu yüksek bir kurum olma yolunda İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.

Jandarma Genel Komutanlığının gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde kurumsal kimliğe sahip olduğunu ifade eden Albay Timuroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla 24 saat esasına göre vatan sevgisi ile dolu, tevazu, fedakarlık ve kahramanlık ordusu olarak milletimizin hizmetinde olan teşkilatımızın 178’inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle, başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.’’ Dedi.