Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi esnafı, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin baş aktörü, darbeci Kenan Evren’in, Şanlıurfa’da isminin verilmiş olduğu sanayi sitesinin isminin değiştirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

12 Eylül 1980 asker darbesini gerçekleştiren ve her platformda bu darbeyi savunan Kenan Evren'in ismini Şanlıurfa’da görmek istemediklerini belirten esnaf, sitesinin isminin ivedilikle değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Darbecilerin isminin memleketlerinde anılmasının utanç kaynağı olduğunu belirten esnaf, sanayi sitelerine Evren isminin verildiği ilk günde hata yapıldığına dikkat çekti.

Şanlıurfa Kamyon, TIR, Otobüs Kooperatifi Başkanı Halil Polat, Darbecilerini ismini sanayilerinde istemediklerini belirterek, değişecek ismin "Akabe" ya da "Şanlıurfa Akabe" olması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, esnafın kaygılarını anladıklarını belirterek, ivedilikle sanayi sitesinin isminin değiştirilerek, darbe mağduru Üstad Said Nursi’nin isminin sanayi sitesine verilmesi gerektiğini vurguladı.

"Sanayi Sitesi'ne Cumhurbaşkanının ismi verilmelidir" diyen esnaf Mehmet Reşat Çapan ise "Darbecilerin isminin memleketimizin hiçbir yerinde anılmasını istemeyiz. Ben sanayi sitemize Cumhurbaşkanımızın isminin verilmesini istiyorum. İnşallah Urfa’mıza da hayırlı olur." diye konuştu.

"Şanlıurfa’daki 12 Eylül Caddesi’nin ismi değişti"

Şanlıurfa Belediye Meclisi, 2009 Aralık ayı toplantısında "12 Eylül Caddesi" isminin darbeye çağrıştırdığından dolayı "Demokrasi Caddesi" olarak değiştirilmesi yönünde karar almıştı. Şanlıurfa’da 12 Eylül darbesinin izlerini taşıyan ve topluma darbe fobisi yayan Evren Sanayi Sitesi’nin ismi ise halen değişmedi.