Vali Abdullah Erin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyareti öncesinde MEDYAURFA.COM’a açıklamalar da bulundu. Vali Erin ‘’25 Şubat’ta Cumhurbaşkanımızın Suriye sınırı olan Şanlıurfa’dan dünyaya vereceği önem arz ediyor’’ dedi.

‘’Ziyaret büyük önem taşıyor’’

Vali Abdullah Erin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Şubat’taki Şanlıurfa ziyaretinin Suriye sınırındaki kent olması itibariyle büyük önem arz ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın GAP Arena’da düzenlenecek miting ile Suriye sınırında bulunan kentimizden, Peygamberler şehrinden dünyaya önemli mesajlar vereceğini ifade ederek ‘’Kritik bir dönemden geçiyoruz. Sınırımızda terör yapılanması var. Terör yapılanmasına destek veren güç ve devletler var. Sınırımızı kuşatmayı engellemek amacıyla, Cumhurbaşkanımızın iradesi, meclisimizin de onayı ile sınır ötesi hareket gerçekleştiriyoruz. Suriye sınırında olmamız nedeniyle Cumhurbaşkanımızın Şanlıurfa ziyareti büyük önem taşıyor’’ dedi.

Şanlıurfaları mitinge davet etti.

Vali Erin, 25 Şubat’taki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlar hitap edeceği mitinge de tüm Şanlıurfalıları davet etti. Vali Erin ‘’Şanlıurfalı kardeşlerimizden istirham ediyoruz; Hangi siyasi görüşten, düşünceden, yapıdan olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanına sevgisini tüm miting alanına yayacak şekilde göstermelerini rica ediyoruz’’ dedi.

Urfa’nın sorunları Erdoğan’a iletilecek.

Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Cumhurbaşkanımıza kentimizin sorunlarını içeren bir brifing verilecek mi ?’’ sorusunu da yanıtlayan Vali Erin ‘’Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimiz ile toplantılar gerçekleştirdik. Kentimizin çok kritik ve önemli olduğunu değerlendirdiğimiz sorunlarımızı Cumhurbaşkanımıza aktaracağız’’ dedi.    

Şanlıurfa’ya önem veriliyor.

Vali Erin, devlet büyüklerinin Şanlıurfa’yı sıklıkla ziyaret ettiğini ve hükümetin kente önem verdiğinin de altını çizdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte kente gelen bakanların kentimize hizmetleriyle geldiğini de vurgulayan Erin ‘’Bakanlarımız Şanlıurfalı kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirecek çok sayıda yatırımlar ve projelerle kentimize geliyorlar. 16 yıllık süreçte, Şanlıurfa’ya kamu yatırımlarında ayrılan bütçenin olumlu katkılarını net bir şekilde görüyoruz. Kurumlarımıza yıllık neredeyse 800 milyondan fazla kaynak aktarılıyor. Bu anlamda Şanlıurfa 16 yıldır sürekli 5-6 ilin arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum’’ dedi.