Başkentteki "Senfoni ile Şanlıurfa Türküleri Gala Gecesi Konseri"nde, Şanlıurfa türküleri farklı bir tarzla sanatseverlerle buluştu.

MİT'in 97. kuruluş yılına ithafen "Temas İstanbul" sergisi açıldı MİT'in 97. kuruluş yılına ithafen "Temas İstanbul" sergisi açıldı

CSO Ada Ankara Ana Salonu'nda düzenlenen konserde, Musa Göçmen Senfoni Orkestrası sahne aldı.

Solistler Mehmet Özbek ve Ömer Türkmenoğlu tarafından, "Urfalıyım ezelden", "Felek sen ne feleksen", "Ağlar Yakup ağlar" gibi 12 Şanlıurfa türküsü seslendirildi.

Konseri, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Gülender Açanal, Ahmet Akay, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, önceki dönem Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile çok sayıda davetli izledi.

- "Senfoni orkestrası ile türkülerin söylenmesi çok özel oldu"

Sanatçılara plaket taktim eden TBMM Başkanı Şentop, özel bir gece geçirdiklerini söyledi.

Şanlıurfa'nın tarih, kültür ve gastronomi bakımından Türkiye'nin ve dünyanın en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Şentop, şunları kaydetti:
"Musiki bakımından da Şanlıurfa'nın ayrıcalıklı olduğunu biliyorduk. Şüphesiz Urfa kaynaklı birçok türkümüz var. Ama farklı şehirlerimizin türkülerinin de Urfalı sanatçılarımız tarafından söylenmesinin ayrı bir tadı vardır. Bu akşam daha farklı, bir senfoni orkestrası ile türkülerin söylenmesi çok özel oldu. Şüphesiz türkülerimizin alışmış olduğumuz bir söyleniş tarzı var. Fakat insan gönlünün telleri sayısız, sınırsız. İşte bu alışmış olduğumuz tarzın çaldığı, hareketlendirdiği tellerin sayısı belli. Bu şekilde farklı bir orkestrayla söylenmiş olması bugüne kadar titretilmemiş kalp, gönül tellerimizin de titremesini, onların daha faal hale gelmesini sağladı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."