Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 30 ilde başlatılan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında sektörlerin fikirlerinin ele alındığı Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş dünyasının yoğun katılım sağladığı toplantıda mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Vali Şıldak, yaptığı konuşmasında gençlere kaliteli ve erişilebilir mesleki eğitim sağlanmasının önemine değindi.

DONANIMLI BİR EĞİTİM MODELİ HAYATA KAZANDIRILIYOR

Vali Şıldak özellikle her ilin ihtiyacı doğrultusunda farklı mesleki eğitimlerin uygulanacağının verimli sonuçlar vereceğine inandıklarını belirterek "Böylesine önemli bir buluşmada sivil toplum kuruluşlarımızın, sektör temsilcilerimizin ve eğitim dünyasının aynı çatı altında bir araya gelmesini görmek mutluluk verici. Konumuz mesleki eğitim olunca buradaki bütün katılımcıların dikkat kesilmemesi mümkün değil. Uzun süredir ülkemizde gündemde olan çok önemli bir çalışma alanının sahada uygulamasına geçiyoruz. Toplumun ihtiyacı olan ve bir türlü karar veremediğimiz sorunu tam olarak tanımlayıp çözümleyemediğimiz bir alanla karşı karşıyayız ve somut adımları atıyoruz. Böylesine önemli bir çalışmanın Şanlıurfa ile birlikte 30 ilde gerçekleştirilmiş olması çok önemli. Toplumun ve iş dünyasının gerçek beklentilerini karşılayacak bir yaklaşımla konunun ele alındığını görüyoruz. Donanımlı bir eğitim modeli istikrarın da öncüsü olacaktır. Bugünkü çalışmanın ilimizin de ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik olarak neticelenmesini arzu ediyorum. Tüm katılımcılara tekrardan teşekkür ediyoruz" dedi.

YKS birincisi Arda'nın hayali İTÜ YKS birincisi Arda'nın hayali İTÜ

BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU: ÇALIŞMA İLE İLGİLİ FİKİRLERİ TOPLUYORUZ

Daha sonra Şanlıurfa ile birlikte 30 ilde uygulanacak eğitim çalışmasının ayrıntılarına değinen Milli Eğitim Bakan Yardımcı Kemal Şamlıoğlu ise "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bir de Türkiye Yüzyılı misyonuyla bir hedef belirledi. İşte bugün burada Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi, yüzyıl hedeflerimizden birini oluşturuyor. Eğer bir ülkede nitelikli iş gücü anlamında kalkınmadan bahsediyorsak özellikle eğitim alanında mesleki eğitim olarak ne yaptığınız çok önemlidir. Aslında Türkiye yüzyıllardır Ahilik Kültürü ile tüm dünyaya işçi ve iş veren arasındaki ahlak kültürünün ne olduğunu en iyi şekilde tanıtmıştır. İnşallah bizler de önümüzdeki dönemlerde mesleki eğitime yönelik çok önemli uygulamaları hayata geçirmekle ilgili çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Bu dönem iş dünyamızın, evlatlarımızın ve ülkemizin geleceği için çok önemli bir adım olacaktır. Bugün de katılımcılarımızı dinliyor ve çıktığımız bu yolda fikirleri bir araya getirerek çoğulcu bir katılımla uygulamamızı ilerletmek istiyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Program daha sonra projenin tanıtımı ve katılımcıların sorularına cevap verilmesi ile devam etti.

Editör: Nedim Atilla