Milletvekili Yazmacı, TBMM Genel Kurulu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına söz aldı. Yazmacı, GAP’ın bereketli hilalin merkezindeki Şanlıurfa başta olmak üzere Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt ve Şırnak’ı içine alan Cumhuriyet tarihinin en önemli projeleri arasında yer aldığını kaydetti.

GIDAYI KONTROL EDEN DÜNYAYI DA KONTROL EDECEK

Küresel ısınmayla birlikte projenin öneminin de arttığını vurgulayan Yazmacı, “GAP, son yıllarda küresel krizlerin yaşandığı dünyamızda önemini arttırmıştır. Günümüzde tarımsal faaliyetler, gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği çok önemli bir boyut kazanmıştır. Küresel ısınmanın olumsuz etkileri göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır.  Geleceğin dünyasında gıda ve tarım bugünkünden çok daha önemli ve kritik bir noktada olacak, gıdayı kontrol eden dünyayı da kontrol edecek, suyu iyi kullanan gıdayı üretecektir. Bu noktada tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin doğru şekilde yönlendirilip, artırılması ve başarıya ulaştırılmasında GAP İdaremize büyük sorumluluk düşmektedir.” diye konuştu.

6.8 MİLYAR LİRA PROJE DESTEĞİ SAĞLAMIŞTIR

3 partinin oyu arttı, 4 partinin oyu düştü 3 partinin oyu arttı, 4 partinin oyu düştü

AK Parti hükümetlerinin verdiği önemle GAP’ta yatırım tahsislerinin Türkiye içindeki payının arttırıldığını belirten Yazmacı şöyle konuştu:

“Hükümetlerimiz döneminde her yıl giderek arttırılmıştır. 2001-2002 yıllarında yüzde 4,9 seviyesinde olan pay, 2003-2022 yılları arasında 14’ü geçmiştir. GAP idaremiz üreticilerimize 2002-2023 yıllarında 6.8 milyar lira proje desteği sağlamıştır.  AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da GAP’ın destekçisi olmaya devam edeceğiz. GAP Bölgesi’nde 2022 sonu itibariyle sulamaya açılan alan 633 bin 984 hektara yükseldi. Sulamaya açılan bu alanlarda çiftçiler yılda birden fazla ürün hasadı yapıyor.  GAP Eylem Planına göre sulama hedefinin yüzde 60’ına ulaşılmıştır.”